Няколко институции стартираха мащабни проверки по пътищата у нас, съобщават

...
Няколко институции стартираха мащабни проверки по пътищата у нас, съобщават
Коментари Харесай

Шест институции стартират мащабни проверки по пътищата в страната

Няколко институции стартираха огромни инспекции по пътищата у нас , оповестяват от Министерството на превоза и известията.

Широкообхватните инспекции се правят по одобрен проект от Министерство на вътрешните работи. В тях вземат участие чиновници на ИА " Автомобилна администрация ", Агенция " Митници ", Национална организация за приходите, Агенция " Пътна инфраструктура " и Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда ".

Изпълнителният шефа на ИА " Автомобилна администрация " Борислав Муеров съобщи, че осъществяването на взаимни инспекции по метода на широкообхватен надзор на пътя е един от най-ефективните способи за предварителна защита на водачите при транспортите на пасажери и товари.

Днешната акция се организира в региона на пътен възел " Жерково " на Автомагистрала " Хемус " . Муеров акцентира, че този метод се ползва в доста страни на Европейския съюз и има позитивен резултат върху сигурността на придвижването по пътищата.

По думите му инспекциите няма изборен темперамент. По думите му те се правят от няколко институции по едно и също време по главните транспортни коридори, което разрешава да бъдат тествани повече транспортни средства.

При последната акция, която се организира предишния месец, чиновниците на ИА " Автомобилна администрация " ревизираха 3511 моторни транспортни средства и сформираха 1471 акта, добави той.

Муеров уточни, че най-честите нарушавания, които установяват инспекторите са свързани със спазването на часовете за ръководство и отмора на водачите , работа с тахографските устройства, разнообразни механически неизправности, претоварване и нередовни документи.

От началото на годината досега общият брой на тестваните от ИА " Автомобилна администрация " моторни транспортни средства, извършващи транспорт на пасажери и товари са 23 277, като формираните актове са общо 3 967.
 Министерство на вътрешните работи безсрочно, само че интензивно следи придвижването по пътищата
Министерство на вътрешните работи безсрочно, само че интензивно следи придвижването по пътищата

Контрол върху скоростта, колани, само че и механически обзор и застраховки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР