Минаването с кола през кръстовището на бул. Цар Борис III

...
Минаването с кола през кръстовището на бул. Цар Борис III
Коментари Харесай

Задръствания от днес по бул. "Цар Борис III" заради ремонта на трамвайните релси

Минаването с кола през кръстовището на бул. " Цар Борис III " и бул. " Никола Петков " (Околовръстния път) е затруднено от през днешния ден. Започна промяната на старите релси по трасето на трамвай 5 в този сектор.
" Затваря се едно от пътните платна на кръстовището. Няма да има цялостно затваряне на придвижването, само че секторът ще бъде ограничен и ще има проблеми с трафика ", предизвести Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителството на Столичната община. Той прикани водачите да употребяват различни направления, само че не даде образец, защото идващите коли от Перник през Владая и Княжево действително няма от кое място другаде да влязат в града.

Разчетите са строителната компания " ВДХ " да работи шест седмици на кръстовището, което значи то да се отпуши в края на месец май. След това ще стартира построяването на трамвайния път в сектора, който е в кв. Княжево. " Там е извънредно тежък и ще се употребяват летните месеци, с цел да не се затруднява в допълнение трафикът ", разясни Джоргов.

 Има още много работа по трамвайното трасе към Княжево.
© Георги Кожухаров

Има още много работа по трамвайното трасе към Княжево.

. бе пуснат първият стадий от трасето - от Съдебната палата до бул. " Братя Бъкстон ", като от първичния график. Вторият стадий - от бул. " Братя Бъкстон " до обръщалото в Княжево се работи сега, като пасажерите се обслужват от краткотраен рейс 5ТМ.

Обновяването на релсовия път стартира на 10 април 2021 година и контрактуваният период на общината с изпълнителя " ВДХ " АД беше тъкмо две години. Зам.-кметът Джоргов изясни през декември 2022 година че въпросните две години не били календарни, тъй като се вземат поради и атмосферните условия за работа. Неговата прогноза тогава беше, че строителите имат още седем месеца да приключат всичко, което значи до юли.

Цялата реорганизация на релсовия път е финансирана с 48.154 млн. лева с Данък добавена стойност по оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020.
 Работници построяват релсовия път по трамвайна линия 5 след бул.
© Георги Кожухаров

Работници построяват релсовия път по трамвайна линия 5 след бул. " Братя Бъкстон " в посока Княжево.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР