Microsoft пуска в обращание пореден едър ъпдейт за операционната система

...
Microsoft пуска в обращание пореден едър ъпдейт за операционната система
Коментари Харесай

Нов ъпдейт за Windows 10 ще позволява на потребителя да се пренася в миналото

Microsoft пуска в обращание следващ наедрял ъпдейт за операционната система Windows 10. Той се споделя April 2018 Update и наличен за гратис събаряне от 30 април.

Първото нововъведени е функционалността Timeline. По замисъла на разработчиците тя би трябвало да оказва помощ на потребителя да “се пренася” в предишното и да намира файлове и друга информация, върху които е работил през днешния ден, преди седмица или преди няколко седмици. Функцията ще работи на компютри с Windows 10, а също по този начин в приложенията Microsoft Edge и Office 365, работещи на устройства с iOS и Android.



Функцията Focus Assist пък оказва помощ за запазване на потребителската централизация върху дадена задача. При нея могат да се изключват другите входящи уведомявания за избран интервал от време.



В браузъра Edge ъпдейтът прибавя иконка за включване и изключване на звука в обособените табове. Книги, PDF файлове и пък ще могат да се изобразяват на целия екран. Също по този начин софтуерът към този момент ще може да попълня автоматизирано другите онлайн формуляри с потребителска информация. Налице е и функционалност, позволяваща унищожаване на непотребния текст от уеб страници при разпечатване.

За хората, изпитващи компликации при четене в браузъра е добавена иконката Grammar Tools. Тази алтернатива може да разрушава думите на срички, както и да отделя другите елементи на речта, като съществителни, сказуеми и епитети.



Следващата нова функционалност, обхващаща цялата операционна система, а освен браузъра е Dictation. Поставяйки курсора в текстово поле и след натискане на Win+H, потребителят ще може да издиктува това, което желае да бъде въведено. Български език към този момент не се поддържа.



Налице е и изобретение, ориентирано към умния дом. Потребителите в Съединени американски щати ще могат да ръководят разнообразни домашни уреди посредством команди към помощника Cortana.

Сред останалите особености на Windows 10 April 2018 Update се загатват и функционалности за опростено ръководство на корпоративни ИТ системи, усъвършенствани гейминг благоприятни условия и др.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР