Майк Помпейо и президентът на Южна Корея Мун Дже-ин Срещата

...
Майк Помпейо и президентът на Южна Корея Мун Дже-ин Срещата
Коментари Харесай

Помпейо информира Сеул и Токио за срещата Ким-Тръмп


Майк Помпейо и президентът на Южна Корея Мун Дже-ин

Срещата на върха сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и севернокорейския водач Ким Чен-ун способства от ера на неприязън регионът да навлезе в ера на разговор, мир и подем, съобщи южнокорейският президент Мун Дже-ин по време на диалозите си в Сеул с американския държавен секретар Майк Помпейо, съобщи Асошиейтед прес.

Помпейо има задачата да осведоми съдружниците на Съединени американски щати Южна Корея и Япония по какъв начин е минала срещата Тръмп-Ким в Сингапур.

Мун благодари за телефонното позвъняване от Тръмп при полета му на връщане от Сингапур във Вашингтон. Южнокорейският президент сподели пред Помпейо, че желае да чуе по какъв начин страните могат " изцяло и експедитивно да осъществят това отлично съглашение ".

" Има доста разбори на резултата от срещата, само че най-важното съгласно мен е, че хората по света, в това число тези в Съединени американски щати, Япония и корейците, съумяха да избегнат опасността от война, нуклеарни оръжия и ракети ", сподели Мун преди срещата.

" Уверен съм, че в Сингапур осъществихме доста потребна, основна стъпка ", означи американският държавен секретар преди тристранна среща в Сеул с сътрудниците си от Южна Корея, Кан Кьон-уа, и Япония - Таро Коно.

Помпейо посочи, че Пхенян се е заел да се откаже от нуклеарния си боеприпас, само че означи, че това е развой и той няма да е лек.

Ким Чен-ун разбра, че нуклеарното разоръжаване на Северна Корея би трябвало да е бързо и че наложените ѝ от Организация на обединените нации наказания ще бъдат анулирани единствено след цялостното ѝ нуклеарно разоръжаване, акцентира Помпейо.

На обща конференция след срещата с южнокорейския и японския външен министър държавният секретар съобщи, че Съединени американски щати остават ангажирани с реализирането на цялостно, проверимо и необратимо нуклеарно разоръжаване на Северна Корея.

Южнокорейската министърка подчертава върху здравия съюз сред страната ѝ и Вашингтон, откакто за всеобща изненада Тръмп разгласи края на взаимните военни учения.

" Съюзът сред Южна Корея и Съединени американски щати е по-здрав от всеки път ", сподели тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР