Малин Орачев е новият треньор на Дунав. Това обяви изпълнителният

...
Малин Орачев е новият треньор на Дунав. Това обяви изпълнителният
Коментари Харесай

Малин Орачев е новият треньор на затъващия "Дунав"

Малин Орачев е новият треньор на " Дунав ". Това разгласи изпълнителният шеф Ивайло Петков след края на днешния дуел със " Септември ". Русенци изгубиха с 0:1 вкъщи в предпоследния мач от 14-ия кръг на Първа лига.

" Дунав " позволи осмото си проваляне за сезона и записа шести следващ мач без победа в шампионата. Русенци, които тази година участваха в евротурнирите за пръв път от 42 години, остават на предпоследната позиция в класирането с едвам 10 точки.

" От на следващия ден Малин Орачев влиза в щаба и започваме да приготвяме тима за идващия мач (с " Берое " ). Имахме четири-пет разновидността. Говорихме с избрани треньори, само че се спряхме на него, тъй като мислим, че той ще способства за развиването на тима и на клуба като цяло ", изясни Петков пред " Диема спорт ".

Орачев, който ще бъде показан публично във вторник, ще подпише контракт за три години. " Искаме дълготрайна стратегия, с която да развиваме освен мъжкия тим, а цялата школа. Затова се спряхме на него, тъй като той работи с млади футболисти ", сподели още Петков.

Орачев заменя на поста освободения преди две седмици Веселин Великов. През последните четири години някогашният полузащитник беше отпред на " Поморие ". " Дунав " е вторият мъжки тим в кариерата на 44-годишния експерт, който преди този момент работеше в школата на " Черноморец " (Бургас).

Тъй като няма лиценз УЕФА Про, Орачев ще се води помощник на Пламен Донев, който по документи е старши треньор на тима. " Няма сложена съответна цел пред новия треньор. Той идва да работи в екип с безусловно всички. Целта е одобряване в групата ", сподели още Петков.

Орачев поема " Дунав " с две точки закъснение от " Етър ", с три от " Пирин " и с шест от столичните " Септември " и " Славия ". Единственият по-слабо представящ се тим от русенци досега е новобранецът " Витоша " (Бистрица), който има единствено две точки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР