Макар календарната 2023-та година да не е настъпила все още,

...
Макар календарната 2023-та година да не е настъпила все още,
Коментари Харесай

Програма за петък: Отборът на България в опит да постигне обрат над Гърция

Макар календарната 2023-та година да не е настъпила към момента, то през днешния ден бе сложено началото на новия тенис сезон с отборната конкуренция United Cup. Сред участващите 18 страни е и България, чийто тим е в състав Григор Димитров, Виктория Томова, Димитър Кузманов, Изабелла Шиникова, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Гергана Топалова. Още в първия спортен ден нашите сънародници откриха своето присъединяване с дуел против тима на Гърция, само че за жалост, Изабелла Шиникова и Григор Димитров позволиха трисетови загуби надлежно против Деспина Папамихаил и Стефанос Циципас. 

Изоставайки с 0:2 в общия резултат, в петъчния ден родните ни представители ще би трябвало да завоюват всяка от трите им идни срещи, с цел да се поздравят с триумф над гръцкия тим. Първа на корта на следващия ден ще забележим най-хубавата ни тенисистка Виктория Томова, която има извънредно тежката пред себе си задача да наложи волята си над международната №6 Мария Сакари. Двете се срещнаха на Уимбълдън по-рано през годината, като тогава гъркинята не остави никакви шансове на нашето момиче, надделявайки в поредни сетове. 

Впоследствие на корта ще излезе Димитър Кузманов, който ще се изправи против втората ракета на Гърция Михаил Перволаракис. В случай че Вики и Мико съумеят да изравнят общия резултат в конфликта, то изходът му ще бъде решен от дуел на смесени двойки, като занапред следва да бъдат оповестени кои ще са тандемите.

30 декември (петък) - доиграване на България против Гърция (начало не преди 04:00 часа българско време):

1. Виктория Томова - Мария Сакари

2. Димитър Кузманов - Михаил Перволаракис

3. двубой на смесени двойки

Пълната стратегия за петък можете да разгледате.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР