Мъж на 52 години от Стражица, извършил серия телефонни измами

...
Мъж на 52 години от Стражица, извършил серия телефонни измами
Коментари Харесай

Задържаха 52-годишен, извършил серия телефонни измами в Габрово и Севлиево

Мъж на 52 години от Стражица, направил серия телефонни измами в Габрово и в Севлиево, е бил арестуван от полицията. С прокурорско разпореждане срокът на ареста му е повишен, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

Мъжът е бил осъждан и преди за измами.

Полицаите попаднали на следите на мъжа, до момента в който разследвали две телефонни измами, осъществени на 17 януари в Габрово. Тогава по сюжета за "оказване на подпомагане на органите на реда при акция за откриване на измами " две възрастни дами хвърлили спестяванията си от терасите на домовете си. Едната жена била ощетена с 650 евро, 50 лв. и златен пръстен, а другата - с 500 лв.. При следствието служителите на реда открили, че мъжът е взел участие в още четири измами в Габрово и една машинация в Севлиево, осъществени през интервала 17-30 януари. Тогава по схемата за оказване на подпомагане при полицейска интервенция 56-годишен габровец бил ощетен със 7300 лв., а три възрастни дами от Габрово били подведени да хвърлят от терасите общо към 8 хиляди лв.. В Севлиево мъжът измамил 81-годишна жена, от която лишил 640 лв. и златни украшения.

Задържането е станало на 31 януари в Габрово. Част от парите и накитите са открити и конфискувани. Работата по изясняване и документиране на закононарушенията на мъжа продължава, прецизираха от полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР