(М)истерията с метежа в Русия и начинът, по който беларуският

...
(М)истерията с метежа в Русия и начинът, по който беларуският
Коментари Харесай

Защо готвачът на Путин стана кулинар на Лукашенко

(М)истерията с метежа в Русия и методът, по който беларуският деспот съумя да го потуши, издават кукловода 

Метежната драма в Русия има съвсем толкоз ненадейна развръзка, колкото и завръзка. Точно 17 минути, откакто олигархът Евгений Пригожин разгласява в своя Телеграм канал, че бойците от неговата частна войска „ Вагнер “ са свалили три Ми-8мтпр и по един Ми-8, Ка-52, Ми-35 и Ил-18(22) ВЗПУ, пусна в обществената мрежа аудиофайл, в който говорейки за марша на справедливостта, отбелязва, че за един ден не са пролели и капка кръв на своите бойци, само че в този момент е настъпил този миг, в който може да се пролее.

" Затова, разбирайки цялата отговорност за това, че ще бъде пролята съветска кръв, обръщаме своите колони и се връщаме назад в полевите лагери, според проекта ", добави той за изненада на всички, които следяха с интерес дали пъплещите към Москва военни машини ще бъдат унищожени.

Нищо такова не се случи, тъй като евентуално не бе планувано в сюжета. Както споделя самият Пригожин, бойците му се върнали в лагера... според проекта, който пък трансформира президента на Беларус Александър Лукашенко в воин. Остават обаче няколко въпроса:

-Как един задграничен деспот, който в Русия е господин никой, съумява да „ сдобри “ своя другар Владимир Путин с неговия готвач, пардон началник на ЧВК „ Вагнер “? 

-Защо Пригожин първо споделя, че бойците му сваляли съветските хеликоптери и самолети, тъй като стреляли по хората му, загатва даже и за починали членове на екипажите, а 17 минути по-късно обръща палачинката като умел кулинар и афишира, че не била пролята и капка кръв? 

-Ако 7-те свалени летящи машини са стреляли по колоните на метежниците, както твърди главатарят им, по какъв начин не е пролята и капка от тяхната кръв? 

-В подмяна на какво „ музикантите “ от ЧВК „ Вагнер “, се връщат назад в лагера?

Тези въпроси навеждат на мисълта, че метежът е в интерес на Путин. „ Походът “ на „ музикантите “ към Москва евентуално е добре премислена маневра, която му оказва помощ да отклони публичното въздействие от проблем, който би трябвало да скрие или да се освободи от тези, които го теглят към дъното на пропастта.

Ясно е, че няма по какъв начин нито Лукашенко да откаже Пригожин да се срещне с Шойгу в Москва и да го пита персонално за какво не му е давал задоволително снаряди, с цел да смели повече бойци на врага в „ месомелачката Бахмут “, нито момчетата му - някои от които имат доживотни присъди за убийства, които се любуват като същински вампири, до момента в който трепят даже  своите армейски събратя, биха се отказали от удоволствието да проливат съветска кръв. 

Хората, следящи събитията от фронта, помнят по какъв начин готвачът-метежник псуваше като преносвач Шойгу, тъй като пандизчиите от ЧВК „ Вагнер “ умирали като мухи в Бахмут, защото потъналата в корупция военна администрация не им увеличавала дажбата от муниции. Как, до момента в който бяха на фронта, нямаха боеприпаси, само че за „ марша на справедливостта “ откриха даже зенитни ракети? Възможно е и да са ограбили някой склад, само че за това никой не загатна. Движещите се в колона бойни машини обаче са лесна цел. Защо тогава Пригожин първо споделя, че бойците му са сваляли съветски хеликоптери и самолети, тъй като обстрелвали хората му, а най-после признава, че не е пролята и капка кръв? Вероятно тъй като са свалени единствено във фантазиите му и в главата на сценариста. 

Възможно е и метежът на „ музикантите “ да е случка (както споделя Путин) на заслепения от яд олигарх, само че даже и при тази догадка ясно се вижда, че е забъркан кукловод. Това загатва и самият олигарх, като акцентира, че бойците му се върнали в лагера, според проекта. Ако приемем, че той е бил формиран от Лукашенко, то по какъв начин 17 минути, откакто водачът на метежниците се хвали в Телеграм канала си със свалените хеликоптери и самолети, съумява да запише аудио обръщение, в което към този момент е обуздан реализатор?

Драмата, в която Пригожин бе основен воин, приключва с прошка на нарушители. Срещу самият него са свалени обвиняванията, само че е изпратен в заточение при събрата на Путин – Александър Лукашенко. Защо, с цел да му стане готвач ли? Едва ли. Вероятно, с цел да си провежда „ екскурзия “ до Киев или за още един „ марш на справедливостта “ в непозната земя. Разстоянието от границата на Беларус до столицата на Украйна е по-малко от 100 км, а от горите край Днепър може да се промъкне като вредител и да се опита да направи това, което съветската войска не съумя в първата част от така наречен специфична военна интервенция. Това обаче няма да е толкоз елементарно, както случката с похода към Москва, тъй като украинците умеят да стрелят. В това се убедиха и генералите, които бяха принудени да изтеглят колоните, стигнали до предградията на Киев.

По-вероятно е обаче кукловодите да са дали на Пригожин друга роля – да почине безславно в заточение, само че пък с помощта на драмата, наречена бунт, потъналата в далавери власт евентуално ще помилва даже наказаните на пожизнен затвор убийци. Народът щеше да се възмути доста, в случай че вождът Путин беше подписал указ за прошка на пандизчиите. Сега би могъл да го направи, само че с аргумента, че и той не желае да пролива съветска кръв, а амнистираните ще върнат в Украйна, с цел да мрат в окопите, изпълнявайки нова задача.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР