Лондонската фондова борса се е съгласила да закупи компанията за

...
Лондонската фондова борса се е съгласила да закупи компанията за
Коментари Харесай

Лондонската фондова борса придобива Refinitiv

Лондонската фондова борса се е съгласила да закупи компанията за финансова информация Refinitiv в договорка за 27 милиарда $, заяви Ройтерс. Новата облага ще трансформира борсата в една от най-големите компании в бранша на анализите и пазарните данни.

Лондонската фондова борса съобщи, че чака договорката да бъде дефинитивно финализирана през втората половина на идната година. Тя е оповестена 10 месеца, откакто консорциум отпред с американския капиталовия фонд Blackstone завърши изкупуването на Refinitiv от медийната група Thomson Reuters. Акционерите в Refinitiv като част от договорката ще имат към 37% дял в Лондонската фондова борса, само че по-малко от 30% от общите права на глас. Thomson Reuters има 45% дял в Refinitiv.

Придобиването на Refinitiv стана на фона на 8% нарастване на общите доходи за първото полугодие на Лондонската фондова борса. Сделката може да даде на Лондонската фондова борса нужния мащаб, с цел да се конкурира с Bloomberg в промишлеността, комбинирайки данните, генерирани от борсата с дистрибуцията и разбора на Refinitiv. Придобиването ще укрепи позицията на английската компания в търговията с валута и закрепен приход посредством платформите FXall и Tradeweb на Refinitiv. Bloomberg дава излъчвания за данни и услуги за известия, употребявани от търговци, регулатори и банкери, а Refinitiv продава конкурентен артикул, наименуван Eikon.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР