Липсващи етикети с цени или указващи стойност, различна от маркираната

...
Липсващи етикети с цени или указващи стойност, различна от маркираната
Коментари Харесай

Цената е тайна, докато не стигнеш до касата, или как търговци мамиха по Великден

Липсващи етикети с цени или указващи стойност, друга от маркираната на касата.

Такива са били нарушаванията на търговци по Великден, демонстрират инспекциите на екипите на Комисията за отбрана на потребителите.

Обажданията през почивните дни са били към 20-30, уточни ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов пред Българска национална телевизия.

Сред тях има сигнали за изчезнали цени, слагане на две цени за една и съща стока и разминаване сред оповестена и маркирана на касата цена, обясни той.

Обясненията на търговците пък били, че асортиментът им е богат и е позволена техническа неточност.

" Това - безапелационен е Маргаритов - не може да бъде уважителна причина, тъй като се прави опит потребителят да бъде ощетен. Толкова по-добре, че потребителите са внимавали и са открили това разминаване, с цел да може да бъде осъществена инспекция, надлежно – наложена глоба. "

И въпреки всичко позвъняванията не е огромен спрямо други празници, счита той.

Потребители търсили Комисията с нормални за работата ѝ въпроси: по какъв начин да върнат дефектна стока или купена онлайн, когато липсва опция за противоположна връзка с търговеца. Все отново имало и ексцентрични: консуматор изискал анулация на резервация в хотел в зимен курорт, тъй като " изненадващо " през април нямало задоволително сняг по пистите. Друг недоволствал, че не му дават цялостни бутилки бира против празни плюс съответното доплащане. Гражданка се възмутила и от нормалната процедура на магазините при подозрение за кражба защитата да ревизира наличието на чантите.

" Обикновено по празниците хората са по-чувствителни и даже тогава, когато нещо в нормалното всекидневие не би ги предиздвикало да потърсят нашата институция, в тези дни, изключително знаейки че сме разполагаем, го вършат ", разяснява Маргаритов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР