В последните седмици се наблюдава зачестяващ проблем, свързан със забавянето

...
В последните седмици се наблюдава зачестяващ проблем, свързан със забавянето
Коментари Харесай

Зачестява забавянето на доставки при поръчки онлайн, предупреди председателят на КЗП

В последните седмици се следи чест проблем, обвързван със забавянето на доставката на поръчани онлайн артикули, удостовери ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в изявление за Bulgaria On Air.

Причините евентуално се коренят в бурното развиване на онлайн търговията и невъзможността на търговците да отговорят на темпото на поръчките, изключително в акции като " Черен петък " и преди Коледно-новогодишни празници, счита Маргаритов.

КЗП деликатно следи дали онлайн магазините съблюдават периодите за доставка. В противоположен случай те подлежат на глоба.

Той предложи в идните по-натоварени дни търговците да обезпечат нужния потенциал, с цел да спазят периодите и увери, че в случай че не го създадат, ще бъдат глобявани, " даже и да се опитат да се измъкнат по някакъв метод ".

А потребителите поучава да пазарят от надеждни електронни магазини и да ревизират авансово е куриерът. Хората могат да претендират за обезщетение при претърпени вреди, които би трябвало да бъдат потвърдени.

Председателят на КЗП предизвести и за опасности при резервации на празнични пакети в последния миг. Например, потребителят може да бъде подведен, че му се предлага понижение, а след това да откри, че стаята няма аспект към планината и че нейната цена е такава по принцип.

Внимавайте и за понижени хранителни артикули - те може да са с изминал или изтичащ период на валидност, предизвести Димитър Маргаритов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР