Пакетите за предстоящата Световна купа по ски в Банско следва

...
Пакетите за предстоящата Световна купа по ски в Банско следва
Коментари Харесай

КЗП за Световната купа в Банско: Поискайте си услугите към пакета за настаняване, пазете имейлите, кажете ни при надути в последния момент цени

Пакетите за идната Световна купа по ски в Банско следва да обезпечат на закупилите ги хора освен хотелско настаняване, а и съпътстващите го услуги, както и достъп до надпреварата. Отговорността за осъществяването на услугите съгласно контракта е на този, на който потребителят е платил, без значение дали в предоставения ваучер или различен документ има координати на трети лица (превозвачи или контрагенти на предоставилия пакета).

Това напътствие даде през днешния ден ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов пред БНР.

Световната купа по ски - мъже в Банско ще се организира от 22 до 24 февруари.

Резервиралите овреме почивката си в курорта по време на надпреварата, са могли да ревизират къде тъкмо ще бъдат настанени и са имали опцията да потърсят спомагателна информация, в случай че нещо ги е тормозило. Онези, които ще създадат това в последния миг, да упорстват за цялостната информация за обекта, в който ще бъдат настанени и за спомагателните услуги, които могат да употребяват против заплащаната цена, поучава Маргаритов.

На потегляне вземете всички издадени при заплащането на пакета документи: контракт, ваучери, платежни документи, касови бонове или платежни нареждания за съответните банкови преводи.

Кореспонденция - да вземем за пример водена по е-поща - също може да е потребна и да служи като доказателство при неподходящо стичане на събитията, което да наложи инспекция, добави Маргаритов.

Председателят на КЗП моли търговците да извършват прецизно и тъкмо поетите задължения, тъй като това оказва помощ България да се утвърди като зимна туристическа дестинация. В противоположен случай бихме пропилели шансове и изгубили евентуални постоянни туристи.

Маргаритов показа, че по време на сходни събития се следят спекулации с цените.

" В изискванията на свободен пазар това преценят икономическите субекти. Но ние се стремим да отстраняваме различен проблем и той е обвързван с даването на неточна информация. Всички са наясно, че когато отидат на зимна отмора, цените в курортите ще са по-високи спрямо тези в обичайно населяваните от тях места. Проблемът се заключава в това, че от време на време информацията за по-високите цени се сервира по метод, който неприятно изненадва хората в последния миг. Това към този момент е нещо, за което ние несъмнено можем да се намесим. Всички търговци са длъжни правилно да афишират цените, в менютата в заведенията информацията да бъде най-малко на български език. Не в последния миг да се споделя: " Понеже е уикендът със Световната купа, 20% от горната страна " или нещо сходно. Абсолютно невероятно е това да бъде законосъобразно ”, акцентира ръководителят на КЗП.

Екипите на контролния орган са на терен и са подготвени да реагират при всяка неправда на пазара.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР