Бих започнал с контравъпрос - защо трябваше дни преди края

...
Бих започнал с контравъпрос - защо трябваше дни преди края
Коментари Харесай

Николай Денков: Пеевски може да говори много неща, но той е човекът, който седи на първия ред на парламента и е доказано корумпиран по американското и британското законодателство

Бих почнал с контравъпрос - за какво трябваше дни преди края на Народното събрание да бъде заменен ръководителят на НЗОК? Защо трябваше да повторим това, което стана със Сметната палата? Росен Желязков позволи груби нарушавания на реда, груби нарушавания на Конституцията. Трябваше да дадем някакъв знак, че разпоредбите би трябвало да се съблюдават. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният министър председател Николай Денков, запитан за какво ръководителят на Народното събрание Росен Желязков беше предварително освободен ден преди разпускането на Народно събрание.

В коментар на думите на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски " Имаме коалиция на пудела. Видяхме неограничения кеш на обединението на пудела ", Денков съобщи: " Пеевски може да приказва доста неща, само че той е индивидът, който седи на първия ред на Народното събрание и е потвърдено подкупен по американското и английското законодателство. Нека да отговори за какво не може да пътува до Съединени американски щати и до Англия. Той прави сходни мнения, с цел да избегне отовора на тези въпроси ".

Ние започнахме договарянията за държавно управление с Борисов, само че всякога, когато се уговаряхме с Борисов, се оказваше, че преди Борисов там е Пеевски. Говорихме си с Пеевски, тъй като той се беше настанил на масата. Това е все едно поканите съседа, а той да пристигна с още двама съседи. Въпросът беше или вършим постоянно държавно управление, или има служебно държавно управление, кеото подписва контракта с " Боташ ", по който всеки ден плащаме по един милион лв.. Този, който е сключил този контракт, е заложил извънредно неизгодни условия за България, акцентира някогашният министър-председател.

Ние сложихме на масата стратегия, работихме по нея до края на декември и успяхме да свършим някои нелоши неща. След това, когато от другата страна желаеха да се тръгне по тяхната стратегия, ние не се съгласихме и те си измислиха мотива с Калин Стоянов, с цел да отидем на избори. През цялото време на масата стоеше разновидността да работим по първичното съглашение - да си заменяем местата единствено ние с Мария Габриел, само че те не желаеха това. Всеки ден беше голяма битка да ги бутаме тези хора да вървят по тази стратегия и до края на декември успявахме. Подминавал съм глупавите намеци на Пеевски и лъжите на Борисов, с цел да си свърша работата, разяснява Николай Денков.

Винаги съм казвал, че до момента в който даваме резултати, има смисъл да се ръководи, добави той.

Правителството падна след измененията в Конституцията, когато трябваше законите да се проведат в деяние. Оказа се, че за Борисов и Пеевски не е ОК правосъдната промяна да се случи, уточни Денков.

Идеята на измененията за служебното държавно управление беше да не може президентът да прави каквото си желае, да има метод по какъв начин да се управлява ръководството. Защото ръководството на един човек дава резултати като контракта с " Боташ ", означи той.

По отношение на Асен Василев историята с митниците е безусловно скалъпена. Ако някой твърди, че е покровителстван канал за контрабанда, би трябвало да го потвърди, сподели още някогашният министър председател.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР