Как да препродадем или купим нещо от социалните мрежи, например

...
Как да препродадем или купим нещо от социалните мрежи, например
Коментари Харесай

Как да пазаруваме чрез социалните мрежи, без да ни измамят

Как да препродадем или купим нещо от обществените мрежи, да вземем за пример нечий непотребен подарък, без да ни излъгват?

Ето препоръките на ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов от негово изявление пред Канал 3:

1. Бъдете внимателни към офертите от непознати, изключително в случай че нямате опция да се свържете с продавача директно. Той може да е направил краткотраен профил, който скоро да изчезне вечно, а вие да получите нещо напълно друго от поръчаното на база фотография или да не получите нищо. Вижте да вземем за пример отзивите за него от други консуматори.

2. Основната реклама на този тип търговия от човек на човек е, че стоките са нови, неупотребявани и доста преференциални. Нека потребителите ревизират дали в електронен магазин няма да намерят по-ниска цена или по-изгодна оферта за същото или сходно нещо. Не е изключено някой да спекулира. Може също стоката, представяна като необработен подарък, да е била използвана известно време.

3. Пазете кореспонденцията във връзка покупката.

4. Ако е допустимо, снабдете се с касовия бон, който е бил публикуван на този, който в началото е купил стоката. Така да вземем за пример при недостатък, може да отправим претенцията си към първичния продавач.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР