От Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) са готови след

...
От Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) са готови след
Коментари Харесай

От ПП-ДБ са готови след изборите да работят с ГЕРБ, ако Пеевски не участва в преговорите

От " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) са подготвени след изборите да работят още веднъж с ГЕРБ, само че при изискване, че Делян Пеевски не взе участие в договарянията и се довърши съглашението, провалило ротацията. Това разясниха на брифинг в Пловдив съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов и акад. Николай Денков от " Продължаваме Промяната ".

По думите на Денков по съглашението е имало няколко детайла за полемика и единодушие на огромна част от него. Ако успеем да ги изгладим, ще можем да управляваме дружно по него, уточни той. Денков бе безапелационен, че с Пеевски няма по какъв начин да работят, тъй като той няма мярка. Борисов има предпочитание да направи България нещо като мека тирания вид " Орбан ", само че през днешния ден ГЕРБ се управлява от Пеевски, а той знае какво са бухалки, добави някогашният министър председател. По думите му преговорният екип за ротацията на ГЕРБ се е отчитал с изключение на на Борисов и на Пеевски, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Пеевски участваше в процесите през вратата на ГЕРБ и способства за неуспеха на ротацията, сподели Атанасов. Според него главната причина да отидем на предварителни парламентарни избори е властовата абстиненция, която беше обхванала нашите сътрудници от ГЕРБ. Атанасов уточни, че в основата на неуспеха на договарянията е била неналичието на воля за промени в региона на сигурността. Атанасов акцентира, че към сегашния миг след измененията в Конституцията на процедура ГЕРБ и Движение за права и свободи са взели служебната изпълнителна власт. Имаме марионетно държавно управление на Главчев, което организира целенасочена кадрова чистка с разполагане на правилни на ГЕРБ и Движение за права и свободи фрагменти на основни места, с съществена цел да обезпечат чадър над купувачите на гласове на идните избори, сподели съпредседателят на Демократична България. Като образец той уточни промяната на няколко регионални шефове, измежду които тези на Русе и София. По думите му сега са назначени хора от ГЕРБ. Подготвят се за връщане на по този начин наречената " Борисова страна ", която се характеризира със превзета правосъдна система и служби за сигурност, подчинени медии и реплика на почтени избори, разяснява генералът. Той разяснява, че след изборите, в случай че не са водеща мощ, на масата за договаряния ще сложат програмата им и ще се опитат да основат форма за ръководство на страната. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР