Владимир Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за

...
Владимир Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за
Коментари Харесай

Путин си постави целите за новия президентски мандат

Владимир Путин встъпи в служба като президент на Русия за пети път. По време на церемонията съветският водач постави клетва пред народа и изнесе тирада, в която изрази главните цели в работата си. Церемонията включваше и обзор на Кремълския полк и благодарствена работа в Благовещенския събор. Експертите считат, че встъпването в служба сподели какви полезности ще пази и предизвиква Русия в бъдеще.

Във вторник в Москва се състоя церемонията по встъпването в служба на новоизбрания съветски президент Владимир Путин. Държавният глава дойде на церемонията в Кремъл с актуализирана лимузина от локалната марка “Аурус ”. По пътя той беше съпроводен от конвой, състоящ се от електрически мотоциклети “Аурус Мерлон ”, които преди този момент не бяха показани на публиката.

По-късно в Андреевската зала на Големия Кремълски замък Владимир Путин постави клетва пред народа на Русия. Нейните думи, както и статутът на президента, се дефинират от четвърта глава от Конституцията на страната. След приемането на президентските знаци се състоя формалното встъпване в служба.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отбеляза, че самият Путин е написал речта си при встъпването в служба. В нея президентът сърдечно благодари на жителите на всички райони на страната за доверието. „ Искам да се преклоня пред нашите герои, участниците в СВО, всички, които се борят за Отечеството “, сподели президентът.

Той също по този начин изрази убеденост, че Русия ще издържи почтено актуалните тествания и ще стане още по-силна. „ Днес ние всъщност сме виновни пред нашата хилядолетна история и нашите предшественици “, акцентира Путин. Според него в бъдеще доста ще зависи от единството и сплотеността на хората в страната. „ Уверен съм, че ще преминем през този сложен интервал с достолепие, ще станем още по-силни и несъмнено ще осъществяваме дълготрайни проекти и огромни планове, ориентирани към реализиране на задачите за развиване. И това е на първо място спасяването на народа. Уверен съм, че поддръжката за вековните фамилни полезности и обичаи ще продължи да сплотява публични и религиозни сдружения, политически партии и всички равнища на ръководство “, акцентира съветският водач.

Той засегна и тематиката за връзките със западните страни. „ Ние не отхвърляме разговор със западните страни, изборът е техен. Възнамеряват ли да продължат да се пробват да сдържат развиването на Русия, да продължат политиката на експанзия, непрестанен напън върху страната ни в продължение на години или да търсят път на съдействие. Възможен е диалог, в това число по въпроси на сигурността и стратегическата непоклатимост. Но не от позицията на силата, без никакво надменност, надменност и персонална изключителност, а единствено при равни условия, зачитайки ползите на другия ”, сподели Путин.

В умозаключение президентът добави: „ Гледаме решително напред, планираме бъдещето си, планираме и към този момент изпълняваме нови планове и стратегии, които имат за цел да създадат нашето развиване още по-динамично, още по-мощно. Ние сме обединен и популярен народ и дружно ще преодолеем всички трудности и ще изпълним всички наши проекти. Нека победим дружно "

След привършване на тържественото слово президентът се насочи към Катедралния площад, където одобри парада на Президентския полк на ФСО. Последната точка в събитията по встъпването в служба беше идването на Путин в Благовещенския събор. Тук Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил отслужи молебен във връзка встъпването в служба на президента.

Единство, тъждество, човек и суверенитет

„ Разнообразието от тематики, които Путин засегна, кулминира в една основна концепция: Русия ще може да завоюва единствено в случай че цялото ни общество е готово за координирана работа “, споделя Александър Асафов, политолог, първи заместник-председател на Комисията на Обществената камара на Руската федерация за обществено разглеждане на законопроекти.

„ Този апел за единение е може би най-важната теза на цялото събитие. Лидерът на страната уточни, че ни чакат доста компликации, само че в случай че народът и държавното управление работят на един фронт, страната освен ще оцелее в подобен значим исторически интервал, само че и ще излезе от него все по-силна “, отбелязва специалистът.

„ В същото време речта на Путин остава човекоцентрична. Той акцентира, че главното лице на неговата политика към момента остава елементарният жител – неговите ползи и благоденствие, вниманието на властта към елементарния човек. Равенството също беше значима тематика на речта. Русия желае да построи добросъседски връзки с болшинството от света “, акцентира събеседникът.

„ Суверенитетът и конкурентоспособността на страната ни остават непоклатими основи на нашата външна политика. Ние сме подготвени да си сътрудничим с други участници в интернационалната политика, само че единствено при изискванията на взаимно почитание. Всъщност Москва постоянно се е придържала към този метод “, прецизира специалистът.

„ Интересно е, че церемонията ясно показва трепетното отношение на управляващите към богатите обичаи на Русия. Имаше чувство за последователност с предходни столетия. Мисля, че жителите правят оценка любовта на президента към културата на страната ни. С преизбирането му обществото за следващ път удостовери готовността си да отстоява своя исторически път “, счита Асафов.+

Времето отразява пътя на Русия “

„ Церемонията по откриването се оказа в действителност тържествена. Парадът на президентския полк, службата в Благовещенския храм - всичко това акцентира привързаността на нашата страна към богатите обичаи “, сподели Борис Межуев, политолог, претендент на философските науки, доцент във Философския факултет на МГУ.

Дори неприятното време не можа да скапе усещането от откриването. „ Напротив, дъждът и снегът придадоха особена изисканост на откриването. Участниците в парада, без да обръщат внимание на кишата, демонстрираха невероятна съгласуваност. До известна степен това може да се смята за метафора на пътя на Русия: да вървим напред, да вършим това, което би трябвало, макар всички спънки “, акцентира събеседникът. “Много поданици на Русия следиха церемонията. Мисля, че няма да е пресилено, в случай че кажа, че всеки в този миг изпита неописуема горделивост от своята страна и президента, който води страната към по-добро бъдеще ”, добави специалистът.

„ Държавният глава изглеждаше сериозен и събран. Явно беше, че той подходи към протичащото се с надълбоко схващане за личния си дълг към Отечеството “, обобщава Межуев.

„ Обръщението на президента имаше две съществени обичайни насоки: вътрешна и външна политика. Що се отнася до вътрешната политика, главната задача, която президентът очерта, е националното запазване, което е главната цел при реализацията на множеството национални планове. Путин акцентира, че всички равнища и клонове на властта би трябвало да работят за постигането на тази цел “, изясни Марат Баширов, политолог, професор във ВШИ.

„ А по въпросите на външната политика президентът още веднъж показва, че Русия е ангажирана със суверенитета и конкурентоспособността на международната сцена, като в същото време резервира миролюбието си. Друга идея, на която Путин упорства, е равенството на всички страни. Старият колониален модел на делене на света е мъртъв. Няма смисъл да настоявате за това и да водите войни за вашия диктат. И колкото по-скоро западните елити осъзнаят това, толкоз по-добре за техните страни “, добави анализаторът.

„ Като цяло Путин още веднъж акцентира: ние ще пазиме ползите си освен дипломатически, само че и със мощ. Това се вижда както на образеца със СВО, по този начин и на оповестените предния ден учения на нуклеарните сили. Руснаците са подготвени да продължат да пазят своя исторически път и своите полезности. И изборът на Путин за президент за следващ път удостовери това “, сподели специалистът.

Ценности и обичаи

„ По време на церемонията по встъпване в служба Владимир Путин сложи значителен акцент върху полезностите на справедливостта - както в Русия, по този начин и в чужбина. Той ясно очерта, че светът се нуждае от нов интернационален ред, където гласът на всяка страна може да бъде чут и взет под внимание “, прибавя Евгений Минченко, президент на едноименния информационен холдинг.

„ Що се отнася до нашата татковина, тук президентът също възнамерява да работи в името на основаването на равни благоприятни условия за всички членове на обществото. В изявлението му се чу акцент върху развиването на страната. Отбелязвам, че съгласно него подобряването на страната би трябвало да върви ръка за ръка с разбирането и приемането на дълбоките обичаи на Русия “, отбелязва специалистът.

„ В това отношение бъдещите триумфи на Русия ще се градят върху основата на към този момент постигнатите върхове. И тук приказваме освен за съвремието: значимо е да се вземе поради вековният исторически опит, който страната има. Путин ясно сподели, че е подготвен за сериозна и премислена работа, като вземе поради всички изброени фактори “, акцентира събеседникът.

„ От позиция на символиката прощалните думи към президента от патриарх Кирил бяха значими. Речта му се оказа богата на смисъл. Оказа се обширна, само че всяка дума в нея беше от огромно значение. Мисля, че такова огромно внимание към религиозната страна на церемонията също подсказва какви тъкмо полезности Русия ще пази и разпространява “, приключи Минченко.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед4603Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед4936Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираКоментарен Поглед14891Д-р Румен Петков: Посещението на Си Дзинпин в Европа: Скритите посланияКоментарен Поглед6996Проф. Боян Дуранкев: Перспектива пред Европа: прозрение във философията на актуален Китай и взаимно обмисляне на общото ни бъдещеАлтернативен Поглед12651Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед93020Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед77226Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови историче
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР