Московски съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража на

...
Московски съд наложи мярка за неотклонение задържане под стража на
Коментари Харесай

Съдът в Москва остави в ареста още един от задържаните за атентата в Крокус сити хол

Московски съд наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража " на дванадесети задържан за атентата в концертната зала „ Крокус сити хол " – жителят на Таджикистан Джумахон Курбонов, съобщи ТАСС.
„ Удовлетворяваме настояването на следователите за налагане на превантивна мярка за неотклонение „ задържане под стража " на Курбонов ", реши съдът.
Задържаният ще остане в прелиминарен арест до 22 май. Разглеждането на мярката му за неотклонение протече при закрити врата.
Съгласно оповестените материали по делото, Курбонов е обитавал и работил в Русия незаконно. Той живеел в хостел в Москва. Според информация на пресслужбата на съда, мъжът е осигурявал на терористите връзки и пари.
„ Според следствените органи на Курбанов е била предоставена незаконната роля да обезпечи пари за подготовката на терористичния акт, в това число да даде на участниците в проведената група телекомуникационни средства и да им заплаща редовно ", се споделя в известието.
Решението на съда към момента не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред апелативен съд.
По-рано бяха арестувани и оставени в ареста още 11 лица по отношение на атентата. Сред тях са и четиримата причинители на нападението.
Атаката в „ Крокус сити хол " в московското предградие Красногорск беше осъществена вечерта на 22 март. Загинаха 144 души, а 551 бяха ранени.
Следственият комитет на Русия твърди, че е потвърдил връзка сред причинителите на атентата и украински националисти.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР