През последното десетилетие броят на откраднатите от автомобили огнестрелни оръжия

...
През последното десетилетие броят на откраднатите от автомобили огнестрелни оръжия
Коментари Харесай

От американски коли: На всеки 9 минути поне 1 пистолет се краде

През последното десетилетие броят на откраднатите от коли огнестрелни оръжия в Съединени американски щати се е утроил. Средно на всеки 9 минути от автомобил е откраднато най-малко едно оръжие. Това демонстрира отчет с данни на ФБР, който проучва данни на ФБР от 337 града в 44 щата.

Данните демонстрират, че процентът откраднати оръжия се е покачвал съвсем всяка година и е повишен доста по време на пандемията от Covid-19.

В някои случаи откраднатите оръжия са открити на местопрестъпления. През юли 2021 година револвер, взет от автомобил, който не е бил заключен, във Флорида, е употребен за убийството на 27-годишна служителка на бреговата защита. Това се случва до момента в който тя се опитвала да спре кражба на автомобил в квартала си.

 Трима са убитите служители на реда при стрелбата в Съединени американски щати (ВИДЕО) Светът 2 мин. Трима са убитите служители на реда при стрелбата в Съединени американски щати (ВИДЕО)  Стрелба на празненство в Мемфис: Двама са убити, а 14 са тежко ранени Светът 2 мин. Стрелба на празненство в Мемфис: Двама са убити, а 14 са тежко ранени  Преди „ Супербол “: Жена стреля с пушка в мегацърква на прочут свещеник Светът 3 мин. Преди „ Супербол “: Жена стреля с пушка в мегацърква на прочут свещеник  Масова пукотевица в Университета на Невада в Лас Вегас Светът 1 мин. Масова пукотевица в Университета на Невада в Лас Вегас  Трима са убитите служители на реда при стрелбата в Съединени американски щати (ВИДЕО) Светът 2 мин. Трима са убитите служители на реда при стрелбата в Съединени американски щати (ВИДЕО)  Стрелба на празненство в Мемфис: Двама са убити, а 14 са тежко ранени Светът 2 мин. Стрелба на празненство в Мемфис: Двама са убити, а 14 са тежко ранени  Преди „ Супербол “: Жена стреля с пушка в мегацърква на прочут свещеник Светът 3 мин. Преди „ Супербол “: Жена стреля с пушка в мегацърква на прочут свещеник  Масова пукотевица в Университета на Невада в Лас Вегас Светът 1 мин. Масова пукотевица в Университета на Невада в Лас Вегас

„ Хората не отиват в комерсиалния център и не крадат огнестрелно оръжие от заключена кола, с цел да отидат на лов. Тези оръжия отиват напряко на улицата. Те отиват при насилници, отиват при банди. Отиват при дилъри на опиати и нараняват и убиват хората, които живеят в прилежащия град, окръг или щат “, споделя Стив Детелбах, чиято организация дава отговор за използването на националните закони за оръжия в страната - Федералното бюро за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви.

В отчета на се показва, че през 2022 година са били откраднати близо 122 000 оръжия, като малко повече от половината от тях са били от коли - най-често когато са били паркирани на алеите или пред домовете на хората.

Откраднатите оръжия са свързани и с трагични произшествия, като този, при който 14-годишно момче във Флорида умъртви 11-годишния си брат, откакто откри на алея револвер, откраднат от кола, която е била оставена отключена, няколко дни преди този момент.

През 2022 година приблизително на всеки 9 минути от автомобил е откраднато най-малко едно огнестрелно оръжие. Докладът открива по-високи равнища на обири в щатите с по-свободни закони за оръжията.

Това обаче съвсем несъмнено е занижен брой, защото няма федерален закон, който да изисква от хората да оповестяват за откраднати оръжия, а единствено в една трета от щатите изискват докладване.

В отчета са оценени данни за закононарушенията от Националната система за докладване на произшествия на ФБР, която включва подробна информация за откраднатите оръжия и тяхното местоположение.

Броят откраднати оръжия от коли се разминава с този при кражбите на други предмети от коли. През последните 10 години делът на други движимости, откраднати от коли, е намалял с 11 %, даже когато делът на кражбите на оръжия от коли е повишен с 200 %.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР