Президентът на Тайван - Уилям Лай, който встъпи в длъжност

...
Президентът на Тайван - Уилям Лай, който встъпи в длъжност
Коментари Харесай

„Спрете да заплашвате Тайван“: Новият президент на страната предупреди Китай

Президентът на Тайван - Уилям Лай, който встъпи в служба през днешния ден, 20 май, съобщи в речта си на церемонията, че мирът е единствената опция и че Тайван няма да направи отстъпки във връзка с демокрацията и свободата. Малко откакто постави клетва в понеделник, той прикани Пекин да размени борбата с разговор.

Той също по този начин съобщи, че Тайван в никакъв случай няма да отстъпи пред заканите на Китай, който от дълго време претендира, че островът е негова благосъстоятелност.

В отговор Китай съобщи, че „ независимостта на Тайван е задънена улица “.

 Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер 4 мин. Иранският президент е умрял при злополуката с хеликоптер  Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите 3 мин. Майка държи 2-годишното си дете в клетка на ужасите  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси? 2 мин. „ Касапинът от Техеран “: Кой е Ебрахим Раиси?  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест

„ Независимо от претекста или знамето, под което се преследва, стремежът към самостоятелност на Тайван е жертван на крах “, съобщи представителят на китайското външно министерство -  Ван Уенбин.

Уилям Лай е доктор, станал политик, който завоюва тристранната президентска конкуренция през януари, осигурявайки си невиждан трети мандат.

На Олаф Шолц е била поднесена риба групер - сигурно хваната в китайски води

От 2020 година той е вицепрезидент на Цай Инуън, а преди този момент и неин министър председател.

В по-младите си години той беше прочут като по-радикален политик, който намерено призоваваше за самостоятелност на Тайван, което провокира гнева на Пекин. Той го назова „ подбудител на реда “ преди изборите, а китайските държавни медии даже предложиха той да бъде преследван за разединение.

Вотът беше извоюван от покровителя за независимостта на острова - Уилям Лай

От друга страна Съединени американски щати чакат да работят с новия президент на Тайван за отбрана на общите им ползи и за запазването на стабилността в Тайванския проток, се споделя в изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън във връзка на поемането на поста от Лай.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР