Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Гърция Нова демокрация Кириакос

...
Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Гърция Нова демокрация Кириакос
Коментари Харесай

Ако гръцкият парламент не гласува Преспанския договор за името, преговорите започват отначало

Лидерът на най-голямата опозиционна партия в Гърция Нова народна власт Кириакос Мицотакис съобщи, че неговата партия ще гласоподава срещу Преспанския контракт за новото име на северната съседка /Република Северна Македония/, а в случай че Народното събрание не го утвърди, договарянията ще стартират изначало, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Мицотакис направи това изказване през вчерашния ден в Солун, в тирада в границите на Солунския интернационален панаир.

" Искам отсам, от столицата на Македония, да изпратя ясно обръщение до всички: Нова народна власт ще гласоподава срещу този контракт, дали в този момент, дали в идващия парламент. А в случай че най-после договорът, който подписа СИРИЗА, не бъде гласуван от Народното събрание, тогава и другата страна би трябвало да знае, че договарянията стартират изначало ", съобщи Мицотакис.

Опозиционният водач упрекна ръководещите, че са подписали контракта " в отсъствието на Народното събрание и на народа ".

Правителството дефинира речта на Мицотакис като " на ниска цена трик " и означи, че опозиционният водач не е споделил по какъв начин ще реагира, в случай че Народното събрание одобри контракта със Скопие, съобщи ТАСС.

Представители на ръководещата коалиция настояват, че водачът на Нова народна власт подлага на критика съглашението със Скопие " за вътрешнополитически цели " и печелене на последователи, а в персонални диалози с европейски политици е обещавал, че Нова народна власт ще извършва контракта, в случай че той бъде признат от Народното събрание, напомня организацията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР