Левски обмисля възможността да покани за главен скаут бившия спортен

...
Левски обмисля възможността да покани за главен скаут бившия спортен
Коментари Харесай

Левски кани и Методи Томанов

Левски обмисля опцията да предложения за основен скаут някогашния състезателен шеф на Лудогорец Методи Томанов. В момента експертът е без работа, откакто се раздели с разградчани през октомври предходната година. Тогава дружно с него от клуба си потегли и бразилскиат треньор Пауло Аутуори.

На “Герена” имат потребност от човек тъкмо като Томанов - с чудесно око за привличане на футболисти, само че и с по-големи пълномощия от тези на елементарен скаут. 59-годишният експерт имаше сходни отговорности в Лудогорец - стартира като съгледвач, само че след това се издигна до поста състезателен шеф. Левски пък към този момент няма подобен човек - в понеделник освободи Кирил Вангелов. Новото управление на клуба желае да сътвори мощен спортно-технически щаб, в който да влизат доста на брой съгледвачи. Това очевидно бе много подценявано от старите шефове на клуба.

На този стадий обаче Томанов още не е получил позвъняване от Левски. “Никой не ми се е обаждал. В момента си почивам”, разгласи той.

Друго преимущество пред възможното привличане на Томанов е, че той работи дълго с Георги Дерменджиев в Лудогорец. Новият ментор на “Сините” имаше два престоя като старши треньор в Разград, а за прочут интервал бе и асистент.

Преди да се причисли към Лудогорец Томанов работи дълго време в ЦСКА - първо като помощник-треньор на Стойчо Младенов, а по-късно като скаут на клуба. Той се познава и с Васил Божков, който е спряган като новия финансов покровител на “сините”. В интервала, в който Томанов бе асистент на Младенов, Божков бе притежател на “червените”.

“Тема спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР