Критики по адрес на бюджета за догодина дойдоха и от

...
Критики по адрес на бюджета за догодина дойдоха и от
Коментари Харесай

Дянков за Бюджет 2024: Торта “Гараш” без основно ястие

Критики по адрес на бюджета за следващата година пристигнаха и от синдикатите. Тази заран Пламен Димитров от КНСБ дефинира като подправени вести обещанията за нарастване на заплатите и също заприказва, че бюджетът е неосъществим. 

 

Коментарите идват на фона на идния старт на разискванията на бюджета. План-сметката за идната година беше показана в края на предходната седмица от финансовия министър Асен Василев и планува растеж с над 3%, средногодишна инфлация 4.8% и 12 милиарда за инфраструктурни планове. Заложеният недостиг в бюджета е 3% или 6,2 милиарда лв.. ГЕРБ и Движение за права и свободи - партиите, подкрепящи държавното управление, към този момент сложиха условия, с цел да дадат зелена светлина. Според опозицията прогнозата за развиването на стопанската система ни е “твърде оптимистична ” и в хазната няма да постъпят нужните доходи, с цел да се покрият харчовете.

 

Според Дянков бюджетът няма да бъде признат елементарно, тъй като “Бойко Борисов обича хем да споделя, че Асен Василев е негов човек, хем да го подлага на критика ”. 

Дянков изясни, че министър председателят акад. Николай Денков си прави добре работата като министър председател, само че от финанси не схваща. 

 

Прогнозата му е за още по-голяма дупка през идната година.

 

“През март и април месец ще дойдат представители на Европейската комисия и ще кажат, че бюджетът е нереалистичен и няма да ни одобряват в Еврозоната. Влизането в Еврозоната няма да се случи през 2024 година ”, счита още Дянков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР