Компанията за споделени пътувания Uber получи поредна забрана за извършване

...
Компанията за споделени пътувания Uber получи поредна забрана за извършване
Коментари Харесай

Израел също забрани Uber

Компанията за споделени пътувания Uber получи поредна възбрана за осъществяване на активност - този път в Израел. Властите там взеха решение да лишават правото ѝ да работи, а съдът е удостоверил тяхното желание, оповестяват локални новинарски уеб сайтове, представени от Business Insider.
Според информацията арбитър в Тел Авив е съобщил в понеделник, че компанията няма подобаваща застраховка, с цел да оперира в Израел. В резултат на това услугите на Uber ще бъдат неразрешени в страната от 10 часа сутринта във вторник.
Съдебното дело е заведено от израелското министерство на превоза, което твърди, че Uber нарушава закона, давайки опция на водачите да правят активност, без да имат лиценз.
Според локалното поделение на компанията до момента десетки хиляди хора са се възползвали от услугите на превозвача.
В момента Uber води няколко правни борби с регулатори по целия свят. В Лондон да вземем за пример компанията пробва да възобнови лиценза си и апелира решението на съда, съгласно което тя би трябвало да третира английските водачи като чиновници и да им дава повече права.
Във връзка с новината за изгонването от Израел до момента представители на Uber не са приели покана да разясняват случая.
Междувременно компанията може да се похвали и с добра вест от Русия, където регулаторите дадоха зелена светлина на сливането и с локалната Yandex.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР