В Гърция забраниха децата в гимназиите да ползват мобилни телефони

...
В Гърция забраниха децата в гимназиите да ползват мобилни телефони
Коментари Харесай

Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите

В Гърция не разрешиха децата в гимназиите да употребяват мобилни телефони в учебно заведение. Според преподавателите обаче е на практика невероятно наредбата да се приложи.
По разпореждане на Министерството на образованието влезе в действие цялостна възбрана за владеене и прилагане на мобилни телефони в учебните заведения. Причината за тази мярка  е увеличение на случаите с оказване на душевен тормоз върху деца със снимани в учебно заведение клипове. Има опити и за самоубийства от възпитаници.
Съгласно наредбата учителите са задължени да събират мобилните телефони преди началото за занятията и да ги връщат след края на часовете.
Преподавателите обявиха, че децата са в цялостна взаимозависимост от технологиите и няма наказване, което да ги принуди да се откажат от телефоните си в учебно заведение. На същото мнение са и учебните психолози.
Максималното наказване, което учебното заведение може да приложи при непокорство, е до 5 дни изключване от учебно заведение и диалог с родителите на провинилото се дете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР