Трима души са загинали по време на размириците в Нова

...
Трима души са загинали по време на размириците в Нова
Коментари Харесай

Заради нов закон: Тежки сблъсъци в Нова Каледония, има загинали

Трима души са починали по време на размириците в Нова Каледония. Те избухнаха поради опита на френското държавно управление да прокара закон, с който французи, които са живели в продължение на 10 години на острова, да имат правото гласоподават на локалните избори, съобщи Ройтерс.

Загиналите са млади представители на локалното население на островите - канак.

Националното заседание на Франция утвърди промени в разпоредбите за гласоподаване във френската отвъдморска територия през вчерашния ден, 14 май. В сряда сутринта, в града се чуват изстрели, а учебните заведения остават затворени след гласуването в Париж.

 Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?

Подпалват се здания и митингите не престават, въпреки опитите да се вкарат забрани за събирания на доста хора на едно място, за продажбата на алкохол и за носене на оръжие.

Онлайн напомнят, че визитата на френския президент в Швеция е „ спонсорирана с парите на данъкоплатците “

Летището в Нова Каледония също беше затворено.

 Размирици в Нова Каледония Снимка: Reuters

Законодателите гласоподаваха с 351 против 153 гласа в поддръжка на законопроекта. Той разрешава на френските поданици, които са живели в Нова Каледония в продължение на 10 години, да имат право на глас в локалните избори.

Представители на коренното население не са съгласни френски жители да имат дума в установяване на тяхната орис. Те се притесняват, че по този метод ще се размият гласовете им. От друга страна, френското държавно управление твърди, че смяната е нужна, с цел да бъдат изборите на територията на страната демократични.

Продължава недоволството в Европа

Президентът на Франция - Еманюел Макрон, осъди насилието и прикани за успокоение в писмо, адресирано до формалните лица в Нова Каледония, което беше оповестено в профила на един от депутатите във Фейсбук.

Макрон също предложи да организира разговор сред поддръжници и съперници за независимостта на Нова Каледония, преди законопроектът да бъде признат финално.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР