Последният хитов сериал на Netflix – Baby Reindeer очаквано предизвика

...
Последният хитов сериал на Netflix – Baby Reindeer очаквано предизвика
Коментари Харесай

Смъртни заплахи, съдебни дела и драма: Какво се случва след сериала Baby Reindeer на Netflix?

Последният хитов сериал на Netflix – Baby Reindeer предстоящо провокира съществени проблеми и историята се разрасна още повече. В серийната драма се споделя историята на мъж, който е преследван от жена – по действителна история. Именно тази дребна детайлност провокира лавина от въпроси, закани за гибел и правосъдни каузи, написа Би Би Си.

В предаването на британеца Пиърс Морган гостува 58-годишната шотландка Фиона Харви. Тя беше показана като „ същинската Марта “ от Baby Reindeer.

По време на диалога, който беше предаван онлайн в YouTube, Харви беше обиждана и заплашвана в мненията. Тя изясни появяването на сериала макар нейните стремежи с думите: „ Това закупи чудовищни размери, лиши доста от живота ми. Намира го за извънредно. Получавам закани за гибел онлайн. Някои от тях звучат напълно същински. Хората ми звънят. Просто е извънредно “.

 Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?  Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май? 4 мин. Още доста дни с дъжд: Колко още ще вали до края на май?  „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент 8 мин. „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “. Първи спор за 50-ия парламент  Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен 4 мин. Състоянието на немската стопанска система: Дюнерът към този момент не е толкоз наличен  Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан 3 мин. Частният „ Боинг “ с позлатени детайли на Тръмп е блъснал различен аероплан  Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията? 3 мин. Абитуриентските балове започнаха: За какво ще следи полицията?  Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума? 1 мин. Маскирани обраха автомивка: Каква е отмъкнатата сума?

Според интернет тролове Харви е същинската Марта от сериала и точно тя е преследвала основателя му Ричард Гад в продължение на три години. Според данните от правосъдните каузи, преследвачката на Гад е изпратила повече от 41 000 имейла и гласови известия с дължина 350 часа на мобилния му телефон. Тя постоянно се появявала на работното му място без предизвестие, посещавала негови събития и тормозела родителите му.

Сериалът е въодушевен точно от живота на Гад, който играе и основната роля, и се трансформира в извънреден световен шлагер за стрийминг платформата. Според данните на Netflix сериалът е гледан повече от 60 млн. пъти за един месец. Самият Гад разяснява пред медиите, че в никакъв случай не е очаквал подобен интерес.

И все пак големият интерес може да бъде и отрицателен – доста консуматори гледат сходни сериали, въодушевени от същински събития, с телефона в ръка… и ревизират онлайн цялата история. За доста малко време феновете намират Харви онлайн.

С новата екранизация се завръща класическият „ филм за Оскари “ – определение, което беше ясно какво значи през 90-те и ранните години след 2000-ната

Въпреки изказванията на Гад, че самоличността на неговата преследвачка е изцяло защитена и няма по какъв начин да бъде открита, името на Фиона Харви е из целия интернет. Харви, сходно на Марта, е по-възрастна жена, която съмнително доста наподобява на героинята. Тя е някогашен юрист, както е в историята, и има предходни прегрешения в тормоз. Харви от своя страна персонално удостоверява, че е посещавала бара, в който Гад работи и е ходила на негови комедийни спектакли.

Въпреки молбите на Гад в Инстаграм интернет потребителите да не спекулират със самоличността на неговата преследвачка, Харви е осветлена онлайн. Така се стига до изявлението при Пиърс Морган, което беше гледано от голямо количество фенове, само че не мина и без рецензии, че водещият се възползва от Харви.

В продължение на съвсем един час диалог, дамата признава, че е изпратила „ към 18 туита “ на Гад, само че твърдо отхвърля да е била преследвачката от сериала или да е изпращала 41 000 имейла. Тя разгласи, че възназмерява да съди Netflix и Гад поради появяването на сериала.

Тя съумя да измами банки и хотели за десетки хиляди $ и обсеби елита на Ню Йорк

Появиха се и още обвинявания – не стрийминг компанията и Гад не са създали нужното, с цел да предпазят самоличността на преследвачката, която спада към категорията за уязвими душевен персони.

Имало ли е нарушавания?

Според интернационалния проверяващ редактор на изданието Deadline – Джейк Кантър, изявлението на Пиърс Морган разкрива подробност, който е извънредно рисков. Ако в действителност Фиона Харви е вдъхновението за Марта, тя е трябвало да бъде известена, че се работи по подобен сериал. От изявлението на Морган излиза наяве, че това не се е случило.

„ Ако от Netflix бяха създали това, в този момент щяхме да сме в напълно друга обстановка “, споделя Кантър.

Надлежната грижа, когато става въпрос за показване на членове от обществеността по малкия екран, е извънредно обсъждана тематика през последните години. В Обединеното кралство това е съществена тематика след редица риалити продукции, както и преразкази на същински престъпни драми като различен шлагер на Netflix от 2020 година – „ Чудовище: Историята на Джефри Дамър “, който беше изработен без единодушието на фамилиите на жертвите.

Заедно с Харви различен пострадал от историята на Baby Reindeer се оказа режисьорът Шон Фоли, за който онлайн се твърди, че е вдъхновението за героя Дариен – режисьор, който насилва полово основния воин. Фоли отхвърля това, отхвърля и основателя Гад.

Наградите " Златен глобус " бяха белязани от напрежението сред остарялата кино промишленост и новите стрийминг компании

Фиона Харви по този начин и не споделя пред Пиърс Морган защо тъкмо ще съди Netflix и Гад, само че евентуално ще бъде въз основата на подправени изказвания. Едно от тях е, че е осъждана за тормоз и гонене, което в реалност не е правилно. Сега пред нея стои следното предизвикателство – Харви би трябвало да потвърди на съда без подозрение, че тя е вдъхновението за Марта. Ако Харви успее, тя може да съди стрийминг компанията без значение дали това, което се твърди в сериала, е истина или не.

От Би Би Си са потърсили Netflix за коментар, към момента няма отговор.

Случилото се досега и развиването на тази история в действителния свят повдига доста въпроси за работата на Netflix и по какъв начин работи с продуцирането на така наречен „ същински истории “.

В последното си изявление пред The Hollywood Reporter разяснява протичащото се по следния метод: „ Не мога нито да потвърдя, нито да отрека каквото и да било обвързвано с същинските хора, на които е основан този сериал. Ако желаех същинските хора да бъдат открити, щях да направя документален филм. Мисля, че повече в никакъв случай няма да разясня тази тематика “.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР