Компанията обяви нова инициатива за дигитална квалификацияОбединяваме ресурси с LinkedIn

...
Компанията обяви нова инициатива за дигитална квалификацияОбединяваме ресурси с LinkedIn
Коментари Харесай

Microsoft ще помогне на 25 млн. души, засегнати от Covid-19

Компанията разгласи нова самодейност за цифрова подготовка

„ Обединяваме запаси с LinkedIn и GitHub, с цел да предефинираме метода, по който хората учат и ползват новите си умения ”, съобщи основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела
(снимка: Brian Smale / Microsoft)

Г лобална самодейност на Microsoft цели да увеличи цифровата подготовка на 25 милиона души по света до края на годината. Решението идва в отговор на икономическата рецесия, провокирана от пандемията COVID-19.

Разширеният достъп до цифрови пълномощия е значима стъпка в посока ускорение на възобновяване на стопанската система, изключително за най-пострадалите от безработицата хора, споделят от компанията. Новата самодейност, детайлно разказана в формалния блог на Microsoft, включва незабавни стъпки в помощ на хората, които желаят да се преквалифицират и да дават отговор на търсените позиции.

В самодейността ще бъдат ангажирани всички звена на софтуерната компания, както и ресурсите на LinkedIn и GitHub. Тя включва:

Това е цялостна софтуерна самодейност, която ще се надгражда с помощта на данните и цифровите технологии, в това число информация за работни места и умения от LinkedIn, запаси за образование на Microsoft и GitHub и принадлежности за узаконяване и търсене на работа. Всички тези запаси могат да бъдат открити на едно място и ще са налични онлайн на четири езика: британски, френски, немски и испански.

В допълнение Microsoft ще субсидира с 20 милиона $ неправителствените организации по света, с цел да оказват помощ на най-уязвимите. Една четвърт от тази сума, или 5 милиона $, ще бъдат отпуснати на организации с нестопанска цел, които се оглавяват от цветнокожи или оказват помощ на такива общности в Съединени американски щати.
още по тематиката
Компанията също по този начин се ангажира да даде по-добри данни и разбори – в това число информация от LinkedIn Economic Graph – и да ги направи притежание на държавните управления по целия свят, с цел да могат по-успешно да оценят потребностите на локалната стопанска система.

„ Днес ние от Microsoft сплотяваме запаси с LinkedIn и GitHub, с цел да предефинираме метода, по който хората учат и ползват новите си умения – и да помогнем на 25 милиона души, изправени пред загуба на работните си места поради COVID-19, да се приготвят за новите позиции на бъдещето ”, разяснява основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела.

Същевременно Microsoft пуска ново приложение, част от Microsoft Teams и предопределено за работодателите, които желаят да обучат чиновниците си и да покачат квалификацията им в миг, когато хората стартират да се завръщат по работните си места, а стопанската система да генерира нови свободни позиции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР