Компанията Microsoft трябва да плати глоба на стойност 3 милиона

...
Компанията Microsoft трябва да плати глоба на стойност 3 милиона
Коментари Харесай

Microsoft ще плати глоба от 3 милиона долара за продажба на софтуер на руски компании  

Компанията Microsoft би трябвало да заплати санкция на стойност 3 милиона $, откакто бе хваната да продава своя програмен продукт на основани в Русия компании.

Американският софтуерен колос се е съгласил да заплати санкцията за хипотетично нарушение на глобите на Съединени американски щати против Русия и други региони (Иран, Куба, Сирия и Крим в Украйна), оповестява Wall Street Journal. По-конкретно компанията е упрекната в 1339 нарушавания на наказания за продажба на своите услуги. Тези нарушавания са осъществени в интервала от юли 2012 година до април 2019 година През това време се допуска, че Microsoft е заобикаляла условията на американските управляващи и е доставяла продуктите си в тези региони за лична полза.

Смята се, че компанията е продала софтуерни лицензи, задействани софтуерни лицензи и свързани услуги от своите сървъри и сървъри в Съединени американски щати и Ирландия на „ особено избрани жители “.

„ Нарушенията идват вследствие на неуспеха на Microsoft да разпознава и предотврати неразрешените страни да употребяват нейните артикули “, споделя се в изказване на Министерството на финансите в Съединени американски щати.

От Microsoft не апелират решението на управляващите. Вероятно това се дължи на обстоятелството, че Microsoft е знаела за нарушаванията. Според Министерството на финансите на Съединени американски щати компанията е признала за осъщественото. Възможно е при възможен отвод за подпомагане на длъжностните лица да бъдат наложени доста по-тежки наказания.

От 1339 нарушавания 1252 са в Русия, 54 са от Куба, 30 в Иран и единствено 3 в Сирия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР