Командирът на руския Черноморския флот - адмирал Виктор Соколов, е

...
Командирът на руския Черноморския флот - адмирал Виктор Соколов, е
Коментари Харесай

Командирът на руския Черноморски флот е убит при нападението в Севастопол, твърди Украйна

Командирът на съветския Черноморския флот - адмирал Виктор Соколов, е бил погубен при украинската офанзива в Севастопол в петък. Това твърди украинското военно разузнаване.

" След удара по щаба на Черноморския флот на Русия са убити 34 офицери, в това число командирът на Черноморския флот на Русия ", обявиха украинските сили, като допълват, че повече от 100 други съветски военнослужещи са ранени.

Севастопол, където се намира щабът на Черноморския флот на Русия, е един от най-големите градове на Кримския полуостров, който беше нелегално анексиран от Москва през 2014 година

До момента от Кремъл отхвърлят да потвърдят информацията за починалите. До момента единственото известие от съветските управляващи е, че от предходната седмица за това, че един военнослужещ е липсващ вследствие на украинската офанзива.

Междувременно Русия още веднъж нападна украинска територия, като тази нощ под обстрел беше пристанищния град Одеса. При нападението са починали минимум двама души и са нанесени " обилни вреди " на хотел и морско пристанище.

При нападението съветските сили са употребявали безпилотни ирански дронове, хиперзвукови ракети, крилати ракети и подводница, настояват украинските отбранителни сили. 19 и 11-те изстреляни ракети са били свалени.

В понеделник стана ясно още, че американските танкове Abrams са пристигнали в Украйна и се приготвят за укрепване на украинските войски.

" Танковете Abrams към този момент са в Украйна и се приготвят да подсилят нашите бригади. Благодарен съм на нашите съдружници за осъществяването на споразуменията! Търсим нови контракти и разширяваме географията на доставките ", съобщи Зеленски в изказване в Telegram.

При удара с хиперзвукова ракета са развалени зърнохранилища.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР