Кметът на София Йорданка Фандъкова реши да събере нов експертен

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова реши да събере нов експертен
Коментари Харесай

След ремонта на ремонта Фандъкова пита експерти как да се пренаредят жълтите павета

Кметът на София Йорданка Фандъкова реши да събере нов експертен съвет, който да " даде мнение " по какъв начин да продължи ремонта на жълтите павета в София след потресаващото осъществяване на първия сектор от площад " Народно заседание ".

Фандъкова декларира, че покана е отправена към " едни от най-хубавите експерти и към специалисти от чужбина от градове, с които работим в положително партньорство ".

Препоръките им ще се съгласуват и с Националния институт за недвижимо културно завещание.

Не е ясно за какво Столична община реши да се съветва със експерти по настилките цели три месеца откакто стартира прословутия ремонт, изпълняван от " Трейс ".

Първоначално ГЕРБ отричаха да има каквито и да е проблеми с жълтите павета, до момента в който поройният дъжд от края на септември не отвори още по-големи фуги и показва ясно по какъв начин строителите са си " оставили ръцете " върху обекта. В един от случаите се видя по какъв начин служащ чупи паве с чук - макар че публично те са част от историческото завещание на София.

" Компромис с никой от изпълнителите, никой по веригата - от проектанта през надзора до изпълнителя, няма да бъде изработен. В контракта с " Трейс " са заложени наказания в размер на 830 хиляди лева за некачествено осъществяване. Има и съществени наказания и за закъснение ", разгласи кмета на София.

По нейни данни - " Трейс " са санкционирани с над 2 млн. лева поради неизпълнени качествено поправки в столицата през последната година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР