Русия е изстреляла сателит, за който се смята, че може

...
Русия е изстреляла сателит, за който се смята, че може
Коментари Харесай

САЩ: Русия е изстреляла космическо оръжие, с което може да сваля сателити

Русия е изстреляла спътник, за който се счита, че може да е в положение да нападна други сходни сонди.

„ Русия изстреля спътник в ниска околоземна орбита, който съгласно нас евентуално е галактическо оръжие за заличаване на спътници “, споделя представителят на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър, представен от английската BBC

По думите му оборудването е било в „ същата орбита “ като спътник на държавното управление на Съединени американски щати.

„ Вашингтон ще продължи да следи обстановката и би трябвало да е подготвен да отбрани ползите си, “ споделя представителят на Пентагона.

Русия не е коментирала обществено въпроса.

В последните седмици зачестяват взаимните обвинявания сред Москва и Вашингтон, че се стремят да милитаризират космоса.

По-рано във вторник представителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че Съединени американски щати се стремят да го трансфорат в " сцена за военна борба ".

Редица военни специалисти от дълго време предизвестяват, че космосът евентуално ще бъде идната граница на войната в един все по-зависим от технологиите свят.

Според Пентагона съветският спътник „ евентуално е кадърен да нападна други спътници в ниска околоземна орбита ".

Преди дни представител на Космическото командване на Съединени американски щати споделя пред организация Reuters, че на 16 май от съветски космодрум на към 800 км. северно от Москва е изстрелян " Космос 2576 ".

В изказване нa съветската държавна галактическа организация Роскосмос за спътника се споделя, че стартирането му на 17 май е " в полза на министерството на защитата на Руската федерация ", като медията отбелязва, че разминаването в дните евентуално се дължи на часовата разлика.

Нито Москва, нито Вашингтон дават повече детайлности.

Откакто стартира пълномащабната война на Русия в Украйна през февруари 2022 година, Москва предизвести, че спътниците на Съединени американски щати, които подкрепят украинската войска, могат да се трансфорат в законни цели.

През февруари Белият дом заяви, че Русия създава " обезпокоително " ново галактическо оръжие, само че към момента не е внедрено към оня миг.

Това се случи, откакто почитан републикански конгресмен издаде загадъчно предизвестие за сериозна опасност за националната сигурност, което провокира интензивни клюки из Вашингтон.

Доклад, оповестен предходната година от основания във Вашингтон Център за стратегически и интернационалните проучвания, допуска, че Русия създава набор от галактически оръжия за заличаване на спътници, в това число ракета, която беше сполучливо тествана против фиктивен обект от руската ера през ноември 2021 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР