Посещението на европейския комисар по земеделието Януш Войчеховски в България

...
Посещението на европейския комисар по земеделието Януш Войчеховски в България
Коментари Харесай

Земеделците в България с призив към ЕК за преосмисляне на зеленит...

Посещението на европейския комисар по земеделието Януш Войчеховски в България е закъсняло, сподели Проданов. Селското ни стопанство е извънредно значим бранш, а насъбраните проблеми на бранша бяха единствено споделени на Войчеховски, защото не може да се чака в края на мандата си да направи промяна. Гостът добави, че земеделците у нас имат проблем с вноса от трети страни, закъснелите реакции на Европейска комисия и прекомерно амбициозната Зелена договорка, оповестява още Блумбърг.

В срещата земеделците са поискали от комисаря опция за преосмисляне на зеления преход и реакция по проблемите на бранша. Гостът изясни, че съответни решения не са били дадени, като в този момент се изчаква да новата Европейска комисия, с цел да се види нейната стратегия. Той добави, че има потребност от доста работа по административните спънки, пред земеделците, защото те са огромен проблем за бранша.

В момента се чака да стартират диалозите за втория транш изплащания по програмата украинска помощ. Те би трябвало да бъдат изплатени до септември, само че казусът, с който се сблъскват земеделците е таванът на помощта. Много от едрите стопанства са достигнали този таван. Проданов сподели, че последствията за бранша от войната в Украйна ще са дълготрайни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР