Половин година след смъртта на Матю Пери от острия ефект

...
Половин година след смъртта на Матю Пери от острия ефект
Коментари Харесай

Полицията ще разследва как Матю Пери се е сдобил с кетамина, довел до смъртта му

Половин година след гибелта на Матю Пери от острия резултат на веществото кетамин, полицията в Лос Анджелис и Агенцията за битка с опиатите (DEA) в Съединени американски щати стартират взаимно престъпно следствие, с цел да открият по какъв начин артистът се е сдобил с медикамента.

Звездата от " Приятели " умря през октомври от " остри резултати на кетамин ", оповестиха тогава медицински чиновници. Сред факторите, съдействали за гибелта му, са още удавяне и коронарна болест.

Новото следствие ще изследва по какъв начин тъкмо той се е сдобил с анестетика кетамин, открит в организма му. Фокусът на инспекцията е върху това при какви условия и какъв брой елементарно някой може да се снабди с опиата.

Пери беше открит мъртъв в басейна на дома си в Лос Анджелис на 28 октомври. През декември правосъдният доктор съобщи, че в кръвната му проба след гибелта са открити " високи равнища на кетамин ". Съобщава се, че артистът е приемал веществото под медицински надзор поради положения на меланхолия и тревога.

Последната му инфузия обаче е била седмица и половина преди гибелта му, което значи, че кетаминът, открит в организма му при аутопсията, не е от здравната процедура.

Кетаминът се употребява в медицината за седатив - той може да лишава или трансформира съзнанието. Използва се в операционната, само че се ползва в съответна доза, защото има странични резултати като халюцинации и сънуването на кошмари.

Това не е първият случай, в който федералните сътрудници се заемат да проверяват гибел на звезда, обвързвана с опиати. След съдбовната инцидентна свръхдоза на рапъра Мак Милър през 2018 година полицията арестува и упрекна дилъра му Райън Майкъл Ривис за това, че е продал на изпълнителя подправени хапчета, съдържащи фентанил. През април 2022 година той беше наказан на 11 години във федерален затвор.

Актьорът, прочут с ролята си на Чандлър Бинг в сериала " Приятели ", е бил прям за битката си със зависимостта си към болкоуспокояващи и алкохол. Той неведнъж е посещавал рехабилитационни клиники и през 2016 година признава в изявление за BBC, че съвсем не може да си спомни три години от фотосите на " Приятели " поради несъразмерната приложимост на алкохол и опиати.

Преди година излезе и неговата автобиография " Приятели, любовници и огромното извънредно нещо ", в която той разказва тази своя житейска битка. Той разкрива дългата си история със корист с опиати, почнала още на 14-годишна възраст и засилила се след славата.

Към момента на гибелта си през октомври 2023 година артистът е бил 19 месеца изтрезнял, съгласно правосъдния доктор, който отбелязва, че в организма му не е имало други опиати и че в дома му не са открити неразрешени вещества или други сходни субстанции.

Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР