STEM/STEAM обучението навлиза все по-силно в българското образование. Прилагането на

...
STEM/STEAM обучението навлиза все по-силно в българското образование. Прилагането на
Коментари Харесай

Нова възможност за началните учители - STEM/STEAM in Primary School: Mission Possible

STEM/STEAM образованието навлиза все по-силно в българското обучение. Прилагането на STEM действия в образователния развой обаче към момента не е всеобща процедура в учебните заведения, заради няколко съществени аргументи: липса на физически обособени пространства, регламентирано време за използването им в образователните стратегии, потребност от спомагателни образования на учителите по тематиката, както и неналичието на качествени образователни материали и насоки за използването им в часовете.

Следвайки една от главните си философии - да бъде в поддръжка на всяко учебно заведение, всеки преподавател и на всеки възпитаник в другите провокации, с които се сблъскват в просветителния развой, започва нов план по стратегия " Еразъм+ ": STEM/STEAM in Primary School: Mission Possible (S.TEMPO)

Проектът дава отговор на потребността на началните учители да надградят своите професионални умения и сполучливо да внедрят STEM/STEAM образование в класните стаи. Чрез него преподавателите ще имат опцията да употребяват академично валидирани и съвременни STEM/STEAM методология и действия в своята педагогическа процедура.

S.TEMPO е не просто план, а интернационална мрежа на STEM учители в България, Сърбия и Словения, които работят дружно, обменят опит и познание в сферата и най-важното – сполучливо ползват наученото в своята процедура.

Сред партньорските организации са преподаватели от Софийския университет " Св. Климент Охридски " – Факултет по науки за образованието и изкуствата, от Белградския университет – Факултет по педагогика, от Люблянския университет – Факултет по педагогика, а също – издатели от трите страни-партньори, както и 45 начални учители.

Какво в действителност е S.TEMPO и каква е ролята на издателство " Клет България " научихме от Бояна Табакова, основният отговорник планът да бъде действителност.



Бояна Табакова, управител на екип „ Дигитални планове ”, e част от екипа на повече от 7 години. Ежедневната ѝ работа включва развиването на разнообразни бизнес и интернационалните планове, измежду които М@турата (Онлайн курс за повишение знанията и увереността на учениците за ДЗИ по БЕЛ), създаването и имплементирането на STEM софтуерни решения, Professional Foreign Language Preparation of VET Students in Customer Service for Quality Tourism - ProTourism, още веднъж по стратегия „ Еразъм + “ и други. Тя е откривател, който непрекъснато търси и осъществя нови модели и начинания в отговор на потребностите на просветителния бранш. Бояна е лицето зад екрана, което не виждаме, отговорно за цялостния образ и функционалност на модерната интерактивна просветителна среда за образование и самоподготовка “iZZI ”.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР