Кметът на Габрово Таня Христова обяви, че обмисля да заведе

...
Кметът на Габрово Таня Христова обяви, че обмисля да заведе
Коментари Харесай

Габровогейт: Кметът обяви, че ще съди БСП за лъжите

Кметът на Габрово Таня Христова разгласи, че обмисля да заведе дело против хората, отправили обвинявания за назначенията на фрагменти в Община Габрово.
По-рано през днешния ден на брифинг в Народното събрание от „ Българска социалистическа партия за България” оповестиха, че Габрово се ръководи „ от батко и братко”. Депутатът Кристина Сидорова популяризира скица с лица, които са назначени на този принцип.
„ Тук има изказвания, които са явни неистини. Да, ще ги съдим. Стига да намерим съображение за това. Мисля, че това е право на мен и на тези, с които ще работим по този въпрос, да вземе най-правилното решение”, бе безапелационна Таня Христова.
Тя съобщи, че Община Габрово не си е разрешавала да работи с похватите, разказани на брифинга на алените в Народното събрание.
„ Били сме уважителни към качествата и достолепията на чиновниците, без да се интересуваме от тяхната политическа принадлежност”, разяснява кметът.
Тя разгласи, че Момчил Дончев, брат на Томислав Дончев, е неин персонален избор при назначението му за началник на общинското дружество „ Озеленяване”.
„ Г-н Момчил Дончев е назначен от мен в качеството ми на кмет с цялостната увереност, че има професионални качества и може да се оправя със задачата, която му е предоставена – да поддържа и развива зелената инфраструктура в нашия град. Мисля, че резултатите от работата – на него и целия екип, са забележими и ценени от габровци. И едно конкретизиране! Когато Момчил Дончев беше назначен на тази служба, Томислав Дончев не беше известен за това и по никакъв метод не е имал роля за тази моя постъпка. За да бъда още по-откровена, тъй като това е стила ми, когато той научи това, беше изрично против”, съобщи тя.
За длъжността, на която е назначен Момчил Дончев, не се изисква конкурс. Стана ясно още, че следва обединяването на „ Озеленяване " и „ Благоустрояване ", както и оповестяването на конкурс кой да застане отпред, съобщи Дарик.
Таня Христова и зам.-кметът Климент Кунев оповестиха за неистина изказванието, че Мирослав Йорданов, шеф на музея в Боженци, е съученик на Кунев .
Кунев от своя страна сподели, че е станал заместител на Таня Христова повече от година откакто сестра му - Деница Ноева, е заела поста шеф на отдел „ Проекти и икономическо развитие”. Бе конкретизирано, че тя е подчинена не на брат си, а на различен зам.-кмет – Нела Рачевиц.
Таня Христова сподели, че Мария Недева, изпълнявала длъжностите ръководител, секретар или зам.-председател на общински и районни изборни комисии, и мъжа й Момчил Недев, фактически са били очевидци при сключването на гражданския й брак.
Кметът не счита, че има спор на ползи от този факт. Момчил Недев е бил преди време от екипа на план на Община Габрово, като с него е имало подписан контракт за работа на четири часа.
На въпроса дали компания, свързвана с някогашния народен представител и регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ Цветомир Михов е изпълнявала публични поръчки на „ Благоустрояване” и Общински пътнически превоз, Климент Кунев отговори: „ Изпълнител на услугите, които Община Габрово употребява е определен след съответната процедура по закона за публичните поръчки. Тя е налична за тази, за предходната, за по-миналата година и може да бъде тествана. Изпълнител е компания НИМ ТРАНС, а дали тя има нещо общо с някогашния депутат, не мога да кажа, защото шеф на компанията е напълно друго лице. Дори го познавам, в последна сметка живеем в град, където всички се познаваме. В документите, които в Община Габрово съществуват, това нещо не проличава (свързаност на НИМ ТРАНС и Цветомир Михов б.р.).”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР