Китай е основният двигател на растежа, следван от ЕвропаАнализатори очакват

...
Китай е основният двигател на растежа, следван от ЕвропаАнализатори очакват
Коментари Харесай

Пазарът на електромобили гони 1 млн. броя т.г.

Китай е главният мотор на растежа, следван от Европа

Анализатори чакат пазарът на електрически автомобили да надвиши 1 млн. броя през 2017 година

За първи път тази година продажбите на електрически автомобили в международен мащаб може да преодолеят бариерата от 1 млн. броя, заяви Блумбърг.

През третото тримесечие на годината продажбите са се нараснали значително – освен на електрически автомобили, само че и на т.на плъгин хибриди (plug-in hybrid), които могат да се зареждат. Пазарът на сходни коли възлиза общо на над 287 000 брая в интервала юли-септември, което е с 63% повече на годишна база и с 23% повече в сравнение с в предходното тримесечие.

Основен мотор за растежа на продажбите е Китай, на който се падат над половината от всички продадени електрически автомобили и плъгин хибриди. Китайското държавно управление е мощно заинтригувано от увеличение на броя на електрическите автомобили, защото равнището на замърсяване в градовете надвишава нормите десетки пъти.
още по тематиката
Благодарение на мощното трето тримесечие, пазарът като цяло за годината се чака за първи път да надвиши 1 млн. броя. На второ място след Китай по размер на продажбите се подрежда Европа с дял от 23%, а трета е Северна Америка, за която не се оповестяват съответни данни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР