Кенийското външно министерство изрази протест, а Румъния се извини за

...
Кенийското външно министерство изрази протест, а Румъния се извини за
Коментари Харесай

Румъния ще отзове посланика си от Кения, след като той сравни африканците с маймуни

Кенийското външно министерство изрази митинг, а Румъния се извини за дипломата расист

Румъния ще отзове своя дипломат Драгос Виорел Тигау от Кения, откакто дипломатът съпостави маймуни с африкански дипломати. Това оповестяват CNN и BBC, базирайки се на изказване на румънското външно министерство.

Според BBC, по време на среща в постройката на Организация на обединените нации в кенийската столица Найроби на 26 април, Тигау, когато видял маймуните пред прозореца, бил споделил: „ африканската група се е включила към нас “.

След случая представителят на кенийското външно министерство Камау Мачария съобщи в Twitter, че е " шокиран и засегнат " от случая. Също по този начин съгласно него са правени опити да се скрие държанието на румънския дипломат.

Румънското външно министерство изпрати публично извинително писмо до кенийските управляващи и разгласи, че е почнало процедура по отзоваването на своя дипломат.

„ Дълбоко съжаляваме за тази обстановка и се извиняваме на всички наранени. Всяко държание или мнения от расистки темперамент са изцяло неприемливи “, се споделя в изказване на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР