Казанлък. В ход от днес са строителни дейности, свързани с

...
Казанлък. В ход от днес са строителни дейности, свързани с
Коментари Харесай

Даниела Коева, зам.-кмет на Казанлък: Започнаха строителните дейности по реконструкция на улици и междублокови пространства в квартал „Изток“

Казанлък. В ход от през днешния ден са строителни действия, свързани с реорганизация на улиците „ Веря “ и „ Сент Ерблен “ в квартал „ Изток “, сподели за Радио „ Фокус “ зам.-кметът на Община Казанлък Даниела Коева. Такива действия предстоят и във връзка реконструкцията на още две улици и създаване на две междублокови пространства, част от огромния план, обезпечен от Община Казанлък с безплатна финансова помощ на стойност 5 655 048 лв., предопределени напълно за квартал „ Изток “ - от Европейския фонд за районно развиване в размер на 4 806 791 лв. и 848 257 лв. - национално финансиране. В момента текат действия по почистване на улиците „ Версия “ и „ Сент Ерблен “ в зоната на тротоарите, където ще бъдат сложени бърдюри, тротоарна настилка, ще бъде осъществена реорганизация на платното, ще бъде сложено улично осветяване.
Такива действия ще бъдат осъществявани и по улиците „ Капитан Петко Войвода “ и „ Кремона “. Предстоят и действия по създаване на двете междублокови пространства. От тази седмица фирмата-изпълнител ще разчиства пространствата, където преди този момент са били сложени гаражи и в седмицата от 14 август ще стартират и действия по самото създаване. „ Дейностите по този план са факт и с помощта на финансовата поддръжка на Правителството за замяна на водопроводната мрежа на зоните, върху които се правят ремонтни действия “, сподели Даниела Коева. Срокът на осъществяване на строителството е 4 месеца.
Даниела Коева изясни, че планът е реалност след няколкогодишна работа от страна на Общинска администрация, като началото е сложено с включване на квартала в Интегриран проект за развиване на Казанлък. Направено е планиране за реорганизация на улиците и междублоковите пространства, обезпечено е финансиране за осъществяване на дейностите, определен е реализатор и към този момент са факт дейностите на терен. „ Вярвам, че жителите на квартал „ Изток “, които следиха нашата работа, към този момент са задоволени за това, че годините старания ще се увенчаят с триумф “, сподели още Коева.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР