Казанлък. За седма поредна година Сдружение Бъдеще за децата“ стартира

Казанлък. За седма поредна година Сдружение Бъдеще за децата“ стартира ...

За поредна година Сдружение „Бъдеще за децата“ стартира благотворителна кампания за деца и семейства в неравностойно положение в Казанлък.

Казанлък. За седма поредна година Сдружение „Бъдеще за децата“ стартира коледната си инициатива „Акция Дядо Коледа“. Това каза за Радио „Фокус“ директорът на Сдружението Мария Гинева. Тя посочи, че мотото на кампанията е „Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка”.

От днес елхите на „Акция Дядо Коледа“ са поставени в Информационния център на ул. „Искра“4, в един от магазините за бяла техника в Казанлък, в една от производствените фирми в града и в един хотел в Павел баня, където ще останат до 16 декември. На тях са закачени историите на над 180 деца и семействата им, и евентуален подарък, за който си мечтае всяко дете. Всяка история има номер, който ще помогне подаръкът да стигне до конкретното дете. Няма лични данни, с оглед запазване самоличността на децата и близките им.
Всяка година се увеличава броят на участниците в кампанията.

„Ще се радваме и тази Коледа казанлъчани да прегърнат каузата и заедно да успеем да помогнем на повече деца и техните семейства“, подчерта Мария Гинева.
„Акция Дядо Коледа” се реализира с подкрепата на Община Казанлък.

Екипът на сдружение „Бъдеще за децата“ подготвя още две инициативи в навечерието на Коледните празници – дарителска кампания в партньорство с Общината и участие в Коледния базар на Казанлък, където ще се бъдат представени работилниците по проект „Социално включване чрез заетост“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net