Казанлък. В цех 130 в Завод 3 на фирма Арсенал“,

Казанлък. В цех 130 в Завод 3 на фирма Арсенал“, ...

Назначена е взривотехническа експертиза, която ще установи конкретната причина за възникване на инцидента в завод „Арсенал“ в Казанлък.

Казанлък. В цех 130 в Завод 3 на фирма „Арсенал“, който е предназначен за производство на пиротехнически изделия е възникнала трудова злополука, потвърди първоначалната информация Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова. Това предаде кореспондент на Радио „Фокус“. Димитрова уточни, че инцидентът е станал при обработка на изделие - електровъзпламенител за неуправляема ракета. При обработка на барута в корпуса на изделието, който е бил в количество от 16 грама, при самото му пресоване е възникнало възпламеняване, което е предизвикало изгарянията по лицата и ръката на пострадалите три лица - работнички от завод „Арсенал“, на 33, 34 и 44 години. И трите са контактни, в добро общо състояние, без пряка опасност за живота. Те ще бъдат транспортирани в „Пирогов“ – София, където ще им бъде оказана своевременна, компетентна медицинска помощ.
Няма нанесени материални щети, няма въздействие върху околната среда.
„На този етап от разследването не може с категоричност да се твърди каква е пряката причина за настъпването на инцидента. Извършен е оглед на местопроизшествието с участието на специалисти – технически помощници, които са иззели самото изделие, което ще бъде обект на експертното становище. В хода на образуваното досъдебно производство ще бъде назначена взривотехническа експертиза, която ще установи конкретната причина за възникване на инцидента“, каза още Районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net