Като деца Бен Мозер и Мери Лапковиц са най-добри приятели.

...
Като деца Бен Мозер и Мери Лапковиц са най-добри приятели.
Коментари Харесай

В 4 клас той дал важно обещание на приятелката си със синдром на Даун. След години го спазил!

Като деца Бен Мозер и Мери Лапковиц са най-хубави другари. Децата станали другари във втори клас и на практика не се разделили през цялото прогимназиално учебно заведение.

Веселото, пламенно и усмихнато момченце постоянно се грижело за момичето със синдром на Даун.

Момчето пазело приятелката си и не разрешавало на другите деца да я наскърбяват. А в четвърти клас, като видя какъв красавец е по-големият му братовчед, който отивал на своя бал, Бен заречен на Мери: в бъдеще те ще отидат на този празник дружно!

През годините пътищата на децата се разделят. Бен е изместен в друго учебно заведение, където става член на локалния футболен тим. Съдбата на Мери също се оказала обвързвана с този спорт.

Бащата на момичето, преподавател по математика, упражнявал тима на нейното учебно заведение в свободното си време и момиченцето обичало да оказва помощ на своя родител.

Мери и Бен се срещнали още веднъж след футболен мач. Разпознавайки своята другарка от детството, момчето не я подминало. Напротив, думите на отдавнашното заричане изплували в главата на младия мъж.

Без доста да му мисли, Бен взел решение и един ден се появил на прага на дома на Мери с куп балони!

Поканата да отидат дружно на бала изненадало момичето. Самата тя в началото считала да отиде на празника с другари. Приятната изненада в лицето на Бен пристигнала тъкмо в точния момент!

След като научи, че двойката ще се появи на бала, даже началната учителка, който в миналото преподавал на двете деца, пристигнал там. Жената била изключително щастлива да види Мери и Бен дружно.

Учителката си спомня: „ Бен постоянно се грижеше за Мери, като се уверяваше, че е усмихната и щастлива “, споделя тя. „ Наричах Мери „ Малката Мери Слънчицето “, тъй като тя беше слънчевата светлина в нашата класна стая. “

Цяла вечер Бен, както преди доста години, държал под око специфичната си другарка, като държал да се увери, че лицето й постоянно е усмихнато.

Братът на Мери пък написал, че Бен е „ усмихнал лицето на Мери и върна вярата ми в човечеството “.

Появявайки се в своите тоалети, необикновената двойка се трансформирала в абсолютния гвоздей на вечерта. Мери била щастлива както в никакъв случай!

Смятаме, че родителите на Бен би трябвало да се гордеят с подобен наследник. Човекът не се поддал на обществените предубеждения и пренесъл другарството си невредимо през всичките тези години.

От тази история става някак леко на душата …

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР