Каспър Рууд съумя да затвори устите на критиците си и

...
Каспър Рууд съумя да затвори устите на критиците си и
Коментари Харесай

Финалът е оформен: Рууд разгроми Зверев и ще спори с Джокович за титлата на Ролан Гарос!

Каспър Рууд съумя да затвори устите на критиците си и въпреки да имаше извънредно едва начало на сезон 2023-та, то за втора поредна година ще играе край на Ролан Гарос. Норвежецът имаше сложната задача в полуфиналите да се изправи против Александър Зверев, който за трети пореден път се класира в топ 4 на Откритото състезание на Франция, само че не даде нужната борба на миналогодишния вицешампион и международният номер 4 го разгроми за 2 часа и 11 минути на корта - 6:3 6:4 6:0.

По този метод скандинавецът ще опита за трети път в кариерата си да завоюва дебютната си купа в Големия шлем, както и да се показа доста по-добре по отношение на преди 12 месеца в Париж, когато завоюва едвам 7 гейма против Рафаел Надал във финала, само че несъмнено няма да му е елементарно, поради обстоятелството че против себе си ще има Новак Джокович, който е в търсене на рекордния си 23-ти " мейджър " трофей.

Началото на дуела се оказа много мудно и за двамата състезатели, които влизаха в продължителните замени от дъното на корта, само че постоянно разиграванията завършваха с неправилност от ракетата на някого, което ни направи очевидци на цели 16 непредизвикани неточности в границите на откриващите четири гейма, три от които приключиха с пробив. В последна сметка в минутите след първата отмора Рууд водили съумя да стабилизира нивото си, като последователно стартира да дирижира протичащото се посредством своя форхенд и печеливши удари от негова страна прогресивно се увеличаваха. Именно положителното напредване по корта позволяваше на четвъртия подложен да е самобитно една стъпка пред германеца във всеки един миг, като той по никакъв метод не оставяше опция на Саша даже да " диша ", притискайки го непрекъснато с дълбоките си топки наоколо до линиите, което даде своето позитивно отражение върху резултата за Каспър и той записа дебютния сет против името си.

Във втората част Зверев привидно се активизира и до известна степен закупи самодейността, като понижи броя на неточностите си и прибегна към чести излизания на мрежата, където се усещаше убеден в себе си и това му донесе мечтаните дивиденти. Олимпийският златен медалист доближи до преднина от 0:40 при сервис на скандинавеца, само че тогава в старанието си да е безукорен, инкасира поредност от лековати неточности, причина за които се явяваше сковаността му на моменти, и по-високоранкираният тенисист оцеля - 2:2. Оттам насетне миналогодишният финалист възобнови лидерската си позиция във връзка с по-дългите разигравания, в които задаваше темпото, като провокира неточности в представянето на международния номер 27, с цел да се поздрави с основен пробив на нула във фундаменталния седми гейм, като сдобил се с претенции задатък, повече не обърна тил обратно и нямаше проблеми на сервис, с цел да дублира водачеството си в общия резултат на конфликта.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР