През последните две десетилетия Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър

...
През последните две десетилетия Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър
Коментари Харесай

Вавринка: Джокович е фаворитът в Париж, но Надал е печелил неведнъж, когато са го отписвали

През последните две десетилетия Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, се утвърдиха, като най-големите тенис величия във всеки един аспект от спорта. Макар професионалният тенис да се раздели с Маестрото преди 2 години, то Джокович и Надал не престават да радват света на тениса с наличието си на корта. И до момента в който сърбинът напълно неотдавна стана най-възрастният номер 1 в историята на спорта, то испанецът прави своето завръщане след травма, траяла близо година.

Вторият шампионат от Големия шлем, а точно в Ролан Гарос, наближава, а един от най-успешните тенисисти в ерата на Голямата тройка, Стан Вавринка, приказва за евентуалната роля на двете митове в Париж и наподобява някогашният първенец в Париж по никакъв метод не е обезпокоен от неубедителните изяви на Джокович и Надал, поставяйки ги измежду главните любимци в идния шампионат:

" Тази година Новак към момента няма резултатите, които е привикнал да реализира и му се искаше да натрупа доста повече мачове през последните няколко седмици, само че ние знаем, че той може да увеличи равнището си на игра за най-важните надпревари. Той постоянно намира метод да играе най-хубавия си тенис точно в шампионатите от Големия шлем, като е доста мощен в 5-сетовите мачове и дългият формат ще бъде преимущество за него. Все още дефинирам точно него като любимец на Ролан Гарос. "  

Що се отнася до Надал, то си мисля, че той сигурно ще играе, в случай че не се контузи още веднъж. Причината да играе на последните шампионати е, че той желае още веднъж да усети възприятието да бъде на огромните игрища. Рафа е пример за войник и всичко зависи от неговото тяло. Смятам, че той има силите да се завърне на едно доста високо равнище, в случай че стане здрав и може да бъде доста рисков на Ролан Гарос, където нееднократно е печелил, когато е бил отписван.

Източник: firstsportz.com

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР