Яник Синер получи травма по време на 1/8-финалния си двубой

...
Яник Синер получи травма по време на 1/8-финалния си двубой
Коментари Харесай

Щабът на Синер е главният виновник: Коментатор обвини Симоне Ваноци за травмата на играча

Яник Синер получи контузия по време на 1/8-финалния си дуел от Мастърса в Мадрид против Карен Хачанов, само че все пак доигра мача и продължи към финалната осмица на шампионата. Тази победа обаче се оказа пирова за международния номер две, който наподобява беше наранил съществено бедрото си и от този момент насам не сме го виждали назад в Тура, а последните вести ни навеждат на мисълта, че евентуално Ролан Гарос ще се състои без присъединяване на първенеца от Аустрелиън Оупън.

Според Роб Кьониг пък южнотиролецът е можел да се размине доста по-леко при въпросното пострадване, в случай че не е бил измамен от треньора си Симоне Ваноци, който гласът на Tennis TV дефинира като основен провинен за моментното физическо положение на 22-годишния тенисист:

" Ще бъде толкоз тъжно, в случай че Синер пропусне Ролан Гарос. Обичам да го виждам по какъв начин се състезава. Никога обаче няма да схвана държанието на Симоне Ваноци в Мадрид, когато Яник очевидно изпитваше доста съществено болежка и го попита дали би трябвало да продължи. Тогава Симоне го окуражи да играе, макар че Синер му даде ясни индикации, че страда на корта и самичък му сподели какъв брой доста го боли в оня миг, като не спираше да се държи за бедрото.

Това решение може да костава доста на Яник. Едиствено играчът знае какъв брой тъкмо неприятна е травмата, тъй че Ваноци изрично не беше прав да упорства. Въпросната контузия първоначално ни беше показана като незначителна, само че очевидно това свръхусилие е влошило нещата и несъмнено беше излишно, имайки поради че докара до единствено една победа допълнително против Хачанов и по-късно на процедура целият клей сезон за Синер завърши.

Нормално е от време на време да се състезаваш с болежка на корта и това е част от играта, само че тогава просто ще стиснеш зъби и ще продължиш да играеш, а Яник явно не знаеше какво да направи и се нуждеше от съвета на някой по-опитен, тъй като той е в такава възраст, че постоянно ще се опита да играе и несъмнено в тази ситуация бих споделил, че неговият щаб носи сериозна виновност за създалата се обстановка " - разяснява Кьониг.

Източник: TennisUpToDate

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР