Карлос Алкарас преодоля поредната си травма, този път получена на

...
Карлос Алкарас преодоля поредната си травма, този път получена на
Коментари Харесай

Непоклатим: Алкарас се справи с предизвикателството на една от сензациите на новия сезон

Карлос Алкарас преодоля следващата си контузия, този път получена на финала в Рио, който загуби от Камерън Нори след поврат, като точно травмата му изигра основна роля за крайния процес на събитията в карнавалния град, и започва акцията си на Мастърса в Индиън Уелс победоносно. 19-годишният испанец, чието само присъединяване в Калифорния до момента датира от 2022-ра, когато той отстъпи на Рафаел Надал в полуфинален трилър, траял над три часа, се поздрави с една от най-хубавите си победи досега през сезона, надделявайки над Танаси Кокинакис, без даже да посрещне точка за пробив.

В хода на днешния ден пък младежът трябваше да излезе на корта в пустинния град за втория си мач в конкуренцията, а негов противник беше намиращият се във връхната точка на кариерата си Талон Хрийкспор, който е измежду сензациите на 2023-та. Карлитос срещна известни усложнения и конфликтът му с нидерландеца не протече привидно толкоз елементарно, колкото му се искаше, само че все пак във всеки от значимите моменти за мача първенецът от US Open ни предложи най-хубавия си тенис и се наложи над международния номер 36 за час 41 и минути - 7:6 (4) 6:3. Посредством триумфа си топ поставеният в схемата, който ако завоюва купата в Индиън Уелс, ще възобнови позицията си на лидер в класацията на АТР, задминавайки Новак Джокович на върха, се класира за осминафиналната фаза в шампионата и ще срещне различен представител на идната генерация в лицето на Джак Дрейпър, който по-рано през днешния ден отстрани детския си воин Анди Мъри.

Хрийкспор имаше правото пръв да сервира в дуела, само че това надалеч не му оказа помощ за безпроблемен старт на мача, откакто международният номер две непроменяемо заемаше нападателна позиция на втория сервис на съперника си и търсеше завършващо отиграване още с ретура си. Тактическият проект на ибериеца го води две точки за пробив още във втория гейм на 31-вия подложен, пред които обаче новобранецът не трепна, като ги отрази и с това му деяние беше заложено движение за доминация на подаващите, която ни води до тайбрек. В него Алкарас направи първата крачка още на самия старт и поведе в резултата с минипробив, като въпреки нидерландецът да показва своята опозиция, то младежът нито за момент не позволи да изгуби водачеството си и записа откриващия сет на сметката си.

В дебютните минути на втората част любимецът повиши още повече качеството в ударите си, като се възползва от очевидно унилия Хрийкспор, с цел да осъществя първия пробив въобще за дуела. Световният номер 36, който се радваше на по-висока успеваемост при размените от главната линия, опита да реализира отговарящ отговор, като доближи две точки за рибрейк, само че испанецът беше квалифициран за сходен ход на съперника и засвидетелства класата на волетата си наоколо до мрежата, справяйки се с заплахата. Оттам насетне фокусът на Карлитос падна върху това да печели личните си подавания и макар че разполагаше с два мачбола при сервис на нидерландеца, които пропиля, резервира забележителен самоконтрол и застана на начален удар, с цел да постави точка на разногласието под доволния взор на треньора му Хуан Карлос Фереро.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР