17-годишно момче от Бургас внезапно почина от инфаркт. Пред полицията

...
17-годишно момче от Бургас внезапно почина от инфаркт. Пред полицията
Коментари Харесай

17-годишно момче почина от инфаркт в Бургас след употреба на друсан чай

17-годишно момче от Бургас ненадейно умря от инфаркт. Пред полицията околните декларирали, че младежът постоянно е пушил от така наречен „ друсан чай “. Наркотикът е билка, смесена със синтетични субстанции, и този тип дрога е все по-разпространена измежду младежите.

На фона на това полицията в Бургас започва акция против производителите и разпространителите на така наречен „ друсан чай “. При акцията в бургаския кв. „ Победа “ полицията попада на мобилна лаборатория за „ друсан чай “ в една от къщите.

„ Общо 4 адреса бяха тествани. Бяха арестувани 5 лица на адресите, като на един от адресите в миг на подготвяне на т.нар „ друсан чай “ бяха арестувани две от лицата “, споделя Стамат Христов, шеф на сектор „ Победа “ към Първо РУ-Бургас.

Друсаният чай играе ролята на сурогат на марихуаната, само че е доста по-опасен от нея, изключително за млад организъм, който е по-чувствителен. Синтетичните субстанции, които се впръскват в билките, засягат мозъка и повреждат нервната система.

„ Много от тях не са включени в забранителния лист и това е като легенда, че те няма да бъдат хванати и няма да бъдат осъдени. Но неравномерното разпространяване върху самата листна маса на тази течност, на тази синтетика, в действителност води, както в този случай с това момче, за което още не знаем дали е от това, само че доста евентуално от него да е, даже до смъртни случаи “, акцентира Росица Димова, ръководител на Общинския съвет по наркотичните субстанции в Бургас.

Сред учениците дрогата е измежду най-популярните, тъй като е и по-евтина.

„ Те са разнообразни разфасовки, има и по 5 лева даже. Наркотичните субстанции са много лесни за произвеждане, даже и у дома на един котлон може да се подготвят. Това са бързи и лесни пари “, добавя Стамат Христов.

Според статистиката във всеки един квартал на градовете у нас към този момент има дилъри, които създават друсан чай. За това и акциите на полицията не престават.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР