Все по-често ни се налага напоследък да казваме, че да

...
Все по-често ни се налага напоследък да казваме, че да
Коментари Харесай

Ще се засрамят ли тези насилници над майки и бебета, как мислите? СНИМКИ

Все по-често ни се постанова в последно време да споделяме, че да си майка в България, си е напряко тестване. Огромна част от майките с колички се усещат не просто безпомощни, усещат се като инвалиди - а всички знаем какво е да си неработоспособен в страната ни. толкоз безобразно комплицирано е напредването на майките с техните бебета по нашенските улици, че да мислят за по-възвишени неща, като образование, образование и просто умерено майчинство... на горките майки не им хрумва. Те се занимават с трудностите по тротоарите, където въобще ги има, с дупките по улиците, с заплахите, дебнещи децата им. Ежедневно.

Такъв е казусът и с следващата майка от Пазарджик, опитваща се с две деца да преодолее всички накацали по тротоарите до частна болница коли, през всичкото това време да ги пази от преминаващите по улицата коли, чиито водачи се изнервят от типа на пешеходци по тях и дори... да запази децата си читави. Ето какво написа Ваня Николова във Фейсбук:

" Не желая да се заяждам или да наскърбявам притежателите на колите, които са паркирали по тротоара до парка на Ескулапа. Днес вървейки по тази улица изпитах огромни усложнения, с детска количка и още едно дете. Да не приказваме, че по-надолу, след кръстовището, би трябвало да вървиш по средата на улицата, а в случай че в това време минава друга кола, ти се изнервя водачът й, тъй като би трябвало да спре и да те изчака да се мушнеш някъде сред колите, с цел да може да продължи. Знам, че ни е болна тематиката с паркирането, само че най-малко не паркирайте по тротоарите.

Има правила, има закони, само че никой не ги съблюдава, тъй като няма надзор, няма наказания, няма осъдени. Нямам и никакви очаквания, че в бъдеще нещо в България може да се промени, единственото, за което се надявам, е у хората да са останали някакви усеща, като стеснение и позор, когато осъзнаеш, че си сбъркал или не си прав да се поправиш. Това е и задачата на поста ми. Надявам се някой да го види, някой от притежателите на тези коли и да се почувства неловко и на следващия ден да се замисли дали отново да се качи да паркира на тротоара. НАДЯВАМ съдебна експертиза... наивно е, само че въпреки всичко ".

Че е наивно, съгласни сме. Но ще публикуваме фотосите на насилниците над майки и бебета, пък кой знае - може и да се засрамят.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР