Карлос Алкарас без съмнение е големият герой на настоящия сезон,

...
Карлос Алкарас без съмнение е големият герой на настоящия сезон,
Коментари Харесай

Фереро: Алкарас се нуждае от силни Джокович и Надал, за да продължи да се развива

Карлос Алкарас без подозрение е огромният воин на сегашния сезон, откакто започва годината отвън топ 30, но не спираше да прогресира с всяка една минала седмица и в последна сметка 19-годишният тенисист се трансформира в най-младия международен номер едно, триумфирайки с купата на US Open. Освен това младежът сподели, че е изцяло подготвен да се опълчи на именитите Новак Джокович и Рафаел Надал, които победи един след различен на Мастърса в Мадрид и образно сподели по какъв начин промяната на поколенията е все по-близо от всеки път.

Основна заслуга за невероятните резултати на младока пък има Хуан Карлос Фереро, който е освен треньор, само че и значително втори татко за сегашния водач в класацията на ATP. Самият Фереро обаче остава крепко стъпил на земята и знае какъв брой по-тежко ще бъде отсега нататък за неговия ученик да оправдае големите упования на тенис обществеността, а ето и какво показа тогавашният първенец на Ролан Гарос пред медиите за ролята на Джокович и Надал в развиването на Алкарас:

" Мисля, че за Карлос е извънредно значимо да се изправя против допустимо най-хубавите състезатели, в случай че желае да прогресира в своята игра. Именно по тази причина наличието в Тура на фигури като Джокович и Надал е повече от потребно на този стадий от неговото развиване.

Спомням си да вземем за пример мача с Новак в Мадрид, когато Карлитос беше заставен да повиши неимоверно личното си ниво, с цел да има късмет да завоюва. Трябват ни мачове с Рафа и Ноле в Големия шлем, тъй като тъкмо сериозната конкуренция може да те трансформира в същински огромен първенец и Карлос се нуждае от такива провокации. С него неотдавна говорихме за новината, че Джокович ще взе участие на Аустрелиън Оупън, като и двамата сме щастливи от този факт, защото би трябвало да победиш допустимо най-сериозните противници, с цел да триумфираш с " мейджър " трофей.

Наясно сме, че идният сезон ще е доста по-труден от психилогическа позиция, тъй като Карлос към този момент ще е главен любимец за продобиване на всяка една конкуренция, само че имам вяра в неговите качества да се абстрахира от напрежението и да продължи да се любува на играта си " - приключи някогашният лидер в международната класация.

Източник: Tennis.com

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР