Кандидатът на управляващата в Северна Македония коалиция Стево Пендаровски и

...
Кандидатът на управляващата в Северна Македония коалиция Стево Пендаровски и
Коментари Харесай

Стево Пендаровски и Гордана Силяновска-Давкова отиват на балотаж на президентските избори в Македония

Кандидатът на ръководещата в Северна Македония коалиция Стево Пендаровски и кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова ще се борят на балотаж на президентските избори на 5 май съгласно резултатите от преброяването на съвсем всички бюлетини от вчерашния първи тур, оповестиха Франс прес и ДПА.

И двамата претенденти оповестиха победа късно нощес, откакто ЦИК разгласи, че Пендаровски печели 42,63 % от гласовете, а Силяновска-Давкова - 42,39 %.

"Днес постигнахме голяма победа ", съобщи конференция в Скопие Пендаровски, който претендент на ръководещата коалиция, водена от Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/ и Демократичния съюз за интеграция /ДСИ/.
Силяновска-Давкова сподели, че "ние убедихме гласоподавателите, че без правдивост няма НАТО и Европейски Съюз ".

Независимият претендент Блерим Река, подсилен от партиите Алианс за албанците и Движение "Беса ", се подреди на трето място с 10,36 % от гласовете.

Първият тур на изборите беше белязан от извънредно ниска изборна интензивност, отбелязва Агенция Франс Прес. По данни на ЦИК в гласуването са взели участие 41 % от записаните 1,8 милиона гласоподаватели, което е най-слабото присъединяване от независимостта на някогашната югославска република през 1991 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР