Камионът, който беше взривен на Кримския мост в събота, никога

...
Камионът, който беше взривен на Кримския мост в събота, никога
Коментари Харесай

Взривеният на Кримския мост камион никога не е бил в България, твърдят спецслужбите

Камионът, който беше взривен на Кримския мост в събота, в никакъв случай не е бил на територията на България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС), откъдето пишат, че това е " несъмнено открито ".

В неделя ръководителят на съветското разследване Александър Бастрикин уточни България като страната, от която е тръгнал камиона. Според Москва той е пътувал по маршрут сред България, Грузия, Армения, Северна Осетия и Краснодарския завършек на Русия.

Още в понеделник Европейската комисия излезе с позиция, че, само че все пак българското държавно управление разпореди инспекция по случая на Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

Според съветските изказвания камионът е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби демонстрира, че " стока със сходни характерности " е предходна през територията на страната от друга страна-членка на Европейски Съюз в резервоар " с съответно завършени документи ".

" По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически контрол и е напуснала страната в същия резервоар през пристанище Бургас на 17 септември 2022 година в посока към страна, друга от Русия ", се споделя в изказване на Министерски съвет.

Проверката на службите демонстрира още, че " контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион ". Информацията по случая ще бъде предоставена на прокуратурата.

" Правителството на Република България няма да разреши по никакъв метод името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична активност ", декларират от Министерски съвет.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР